Αρχική Νέα Τοπικά Οι υποψήφιοι αιρετοί ας γυρίσουν μια μερά πεζή την πόλη μας…

Οι υποψήφιοι αιρετοί ας γυρίσουν μια μερά πεζή την πόλη μας…

16

 
Ο «Φίλος του Πεζού» με ιδιαίτερα απλό τρόπο επισήμανε το «καρκίνωμα» της πόλης μας που είναι η κατάληψη των πεζοδρομίων αλλά και η μη πρόσβαση σε αυτά (όπου υπάρχουν) και από άτομα με αναπηρίες.
Για παράδειγμα πως μπορεί να δικαιολογήσει κανείς μια υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τον πολιτισμό, 3η ΕΒΑ, όταν δεν υποχρεώνει τον εργολάβο που έχει αναλάβει την επισκευή του Μετζητιέ Τζαμί με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκό πρόγραμμα που σίγουρα προβλέπει τέτοια έξοδα) να σχηματίσει ασφαλή εναλλακτική διαδρομή για τους πεζούς όσο καιρό λειτουργεί το εργοτάξιο (η εικόνα ως έχει φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες).
Η εικόνα αυτή ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο όπου είναι αυξημένη τόσο η τουριστική κίνηση όσο και αυτή των οχημάτων, πραγματικά δημιουργεί μια θλιβερή εικόνα μέσα στην πόλη.Πως αλήθεια θα πείσουμε τον επισκέπτη να ξαναεπισκεφτεί τον τόπο μας, όταν είναι αδύνατο για παράδειγμα να συνεχίσει τη βόλτα του επί πεζοδρομίου από τον πεζόδρομο της Βουπάλου και επί της οδού Φύστε ντε Κουλάνς.
Ή παρά τις επισημάνσεις προς τη Δημοτική Αρχή Χίου να μην έχουν τοποθετηθεί σωστά οι ράμπες ώστε να συνδέονται δύο αντικρινά πεζοδρόμια στο χώρο πίσω από το ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο, αν και το έργο πραγματοποιήθηκε πριν μερικούς μήνες.
Το ξαναπροτείνουμε στους αιρετούς μας.
Ας καθίσουν μόνο για μια μέρα σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο, μήπως και δουν τα πράγματα υπό άλλο πρίσμα. Πιο ανθρώπινο και φιλικό στον πολίτη…


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιορισμούς 4.336 εκπαιδευτικών ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση του βιβλίου «Mε την ανέμη των παραμυθιών από τη Θράκη και το Aιγαίο έως την Kύπρο»