Αρχική Νέα Τοπικά “Νέα Αντίληψη” για την κατάληψη των πεζοδρομίων

“Νέα Αντίληψη” για την κατάληψη των πεζοδρομίων

8


         Με αφορμή τις καταγγελίες του «Φίλου του Πεζού» που αναφέρονται σε  ενδεικτικές καταλήψεις  πεζοδρομίων, που  κάνουν αβίωτη τη ζωή των πεζών, ο συνδυασμός ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ και ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Χαλλιορής, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:


         Υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής είναι να εξασφαλίζει τη δυνατότητα των δημοτών να κινούνται  ανεμπόδιστα σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους, πλατείες και κοινόχρηστους χώρους. Δυστυχώς, με ευθύνη της δημοτικής αρχής Μεννή, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στο δήμο μας, παρ’ όλο που η νομοθεσία είναι σαφής και προβλέπει την άμεση αποκατάσταση και επιβολή προστίμων σ’ όσους την παραβιάζουν.
      Επί πλέον, η Δημοτική Αρχή ενώ έχει στα χέρια της ένα ακόμη μέσο, τη Δημοτική Αστυνομία, εν τούτοις,  τη χρησιμοποιεί ως φοροεισπρακτικό μηχανισμό επιβολής προστίμων για την ελεγχόμενη στάθμευση και μόνο,  αντί να εκτελεί τα καθήκοντα που προβλέπει ο νόμος.
       Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Χαλλιορής απευθύνει έκκληση σεβασμού των πεζών και διευκόλυνση της κυκλοφορίας τους στην πόλη.  Δεσμεύεται ότι άμεση προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής θα είναι η δημιουργία συνθηκών ανθρώπινης και προσπελάσιμης πόλης, με σεβασμό στους δημότες  και τους επισκέπτες  μας.
 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΨήφισμα Ν. Σ. Χίου για τον πόλεμο στη Μ. Ανατολή
Επόμενο άρθροΠαράσταση θεάτρου δρόμου “Ορφέας και Ευρυδίκη” από την Ομάδα Omma Studio