Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις Μαρία Ζαννίκου- ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ: προεκλογικές σκέψεις

Μαρία Ζαννίκου- ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ: προεκλογικές σκέψεις

13

 ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ


Με αφορμή την αποδοχή της τιμητικής πρότασης του επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Ομηρούπολης», κ. Κώστα Μούνδρου να συμμετάσχω στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ομηρούπολης, θα ήθελα να καταθέσω ορισμένες σκέψεις και προβληματισμούς σχετικά με την αδιάφορη αντιμετώπιση των θεμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εν γένει της αποφυγής ανάμειξης στα κοινά από μεγάλη μερίδα πολιτών και κύρια των νέων ανθρώπων.
Σε συζητήσεις με άτομα νεαρής ηλικίας εισέπραξα σε πολλές περιπτώσεις αρνητική στάση για το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στα κοινά με την δικαιολογία ότι «όλοι ίδιοι είναι και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το προσωπικό τους όφελος και συμφέρον». 
Δεν θέλω να πιστεύω ότι η στάση αυτή εκφράζει το σύνολο της νεολαίας μας, μιας και είναι άκρως απαξιωτική και μηδενιστική. Δεν αρνείται κανείς ότι υπάρχουν αρκετά μελανά παραδείγματα στον δημόσιο βίο όμως δεν θα ήταν ορθό να γενικεύουμε και να ισοπεδώνουμε τα πάντα.
Υπάρχουν άνθρωποι που ανιδιοτελώς και χωρίς την επιδίωξη ικανοποίησης  προσωπικών συμφερόντων ή ανόητων μικροφιλοδοξιών, νιώθουν την ανάγκη να προσφέρουν στον τόπο που τους γέννησε και τους ανέθρεψε.
Προσωπικά, αισθάνομαι εξαιρετικά υπερήφανη που έχω συστρατευθεί με τέτοιους ανθρώπους, μιας και ο επικεφαλής αλλά και το σύνολο του συνδυασμού «Πολίτες Ομηρούπολης» διέπονται από τα χαρακτηριστικά αυτά. Το ψηφοδέλτιό μας απαρτίζεται από ανθρώπους διαφόρων ηλικιών, εμπειριών και ειδικοτήτων, τους οποίους συνδέει ένα κοινό όραμα. Ένα όραμα προσφοράς και δημιουργίας για τον τόπο μας, ώστε να τον καταστήσουμε ικανό να προσφέρει σε όλους τους δημότες του σύγχρονες υπηρεσίες, καλύτερη ποιότητα ζωής, αποτελεσματική προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και, οπωσδήποτε, την αναγκαία προστασία του περιβάλλοντος (φυσικού, δομημένου και πολιτιστικού), που είναι ο μεγαλύτερος τοπικός πλούτος.
Όλοι μας, αισθανόμενοι την ανάγκη για προσφορά στα κοινά, δουλεύοντας σκληρά, με υπομονή και επιμονή, με ανιδιοτέλεια, με ειλικρίνεια, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς πολιτών και κυρίως χωρίς πολλά «θα», προσδοκούμε να κάνουμε το όραμα αυτό πραγματικότητα για όλους τους συνδημότες, σε όποιο οικισμό του Δήμος μας και αν κατοικούν.
Επιδιώκουμε και ελπίζουμε η εν γένει στάση και  πορεία μας να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα, κυρίως για τους νέους ανθρώπους, αλλά και όλους όσους αντιμετωπίζουν απαξιωτικά τους δημοκρατικούς θεσμούς και την οποιαδήποτε συμμετοχή τους στην αναγκαία κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον, έτσι όπως το ονειρεύονται οι σημερινές γενιές και όπως το αξίζουν οι επόμενες.

                                                                                     Μαρία Αριστ. Ζαννίκου
                                                                              Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
                                                                                       με τον συνδυασμό
                                                                                  «Πολίτες Ομηρούπολης»

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπισκέψεις της Υποψηφίας Νομάρχου κ.Ι.Μπουρνιά σε Βροντάδο και Κάστρο
Επόμενο άρθροΣυνέχιση της απεργίας τους αποφάσισαν οι δάσκαλοι