Αρχική Νέα Τοπικά Μάρκος Σκούφαλος:”Ο Πόλεμος των Καρτέλ”

Μάρκος Σκούφαλος:”Ο Πόλεμος των Καρτέλ”

11

Σε επιστολή του ο Υποψήφιος Δήμαρχος της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών Ομηρούπολης αναφέρει:


“Με αυξανόμενη ένταση συνεχίζεται το τελευταίο διάστημα η κόντρα ανάμεσα στην ΠΑΚ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ και στον υποψήφιό της κ. Παπαληό και στην παράταξη των «Πολιτών Ομηρούπολης»  με υποψήφιο των κ. Μούνδρο.


Τα ερωτήματα  και οι αλληλοκατηγορίες εστιάζονται κυρίως σε ηθικής φύσεως ζητήματα και εγκαλούν το εκλογικό σώμα να ψηφίσει ανάμεσα στους ανίκανους αλλά καλούς– έστω κι αν έχουν τριάντα εργάτες απλήρωτους- και στους επιχειρηματίες κακούς– που προσλαμβάνουν τους προηγούμενους στις δουλειές τους μαζί και τις ψήφους τους.


Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι και οι δύο χώροι εκφράζουν κυρίως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα υλικά τους, φθαρμένα ή  νέας σοδειάς έχουν ακουμπήσει ή έχουν βρεθεί πότε στη μια πότε στην άλλη παράταξη, ενώ το καθοδηγητικό κέντρο και των δύο ανατροφοδοτείται αμφότερα, από τη γνωστή βεντέτα που έχει ξεκινήσει από την εποχή του Μάρκου Μεννή και συνεχίζεται  μέχρι σήμερα.

 

Περισσότερο λάδι στη φωτιά έριξε και το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ που δόθηκε στους «Πολίτες Ομηρούπολης»– καταργώντας και το τελευταίο  φύλλο συκής περί ακομμάτιστου ψηφοδελτίου- που πυροδότησε την έναρξη της μάχης των Καρτέλ, του «επιχειρηματικού» από τη μια μεριά και του «πολιτικού» από την άλλη.

 

Θα αποτελούσε πολιτική μυωπία για τον οποιονδήποτε, εάν παράβλεπε το γεγονός ότι στην Ομηρούπολη έχει συγκροτηθεί ένα ψηφοδέλτιο, αυτό των «Πολιτών Ομηρούπολης» που θυμίζει στο μεγαλύτερό του μέρος, όχι υποψήφιους ενός ευρέως κοινωνικού φάσματος, αλλά υποψήφιους που είναι μέλη του ΔΣ μιας ανώνυμης εταιρείας και των συνεργατών της, η οποία σε σύμπνοια με τα μέλη της θα αλώσει όλους τους χώρους εργασιακούς και κοινωνικούς.

 

Πολιτικά εγκληματικό όμως θα ήταν το γεγονός να δούμε το δέντρο και να χάσουμε το δάσος. Το δάσος είναι η πολιτική μήτρα που γεννά αυτά τα φαινόμενα, ο πολιτικός δοκιμαστικός σωλήνας που γίνονται αυτά τα πειράματα πριν να εμφανιστούν στην κοινωνία μας.

 

Η ουσία των πραγμάτων είναι ότι οι σημερινοί «άσπονδοι» εχθροί είναι αυτοί που έχουν κοινούς μεταγραφικούς χώρους, αυτοί που κατά 90% ανήκουν στο ίδιο κόμμα. Μέχρι πριν λίγο καιρό, οι μεν ανήκαν στους δε και οι δε στους μεν σε επίπεδο παρατάξεων. Όλοι μαζί σε κοινή συμμαχία βρέθηκαν στην ΠΕΚΕΒ, αλληλοκατηγορήθηκαν, έστησαν στον τοίχο ανθρώπους, βλέπε περίπτωση Μάρκου Ψώρρα, και συμφώνησαν στο χρίσμα ή μη χρίσμα του κόμματός τους.

 

Τότε ούτε ο σημερινός δήμαρχος  κ. Παπαληός ενοχλούταν γιατί συνδιαλεγόταν με τα μέλη του καρτέλ ούτε οι  δεύτεροι επεδείκνυαν αυτό το μίσος προς ένα άχρηστο δήμαρχο.

 

Αυτό όμως που πάντα έμενε και μένει στην άκρη είναι η συμφωνία τους και η υπηρέτηση από τη μεριά τους, ενός δήμου φοροεισπράκτορα, ενός δήμου εκποιητή των περιουσιακών του στοιχείων, ενός δήμου που θα γράφει στα παλιά του παπούτσια την καθημερινότητα του πολίτη, ενός δήμου που με απολύσεις, μερική απασχόληση, τοπική φορολογία, ανταποδοτικότητα, θα τα φορτώνει όλα στην πλάτη των δημοτών μας. Άλλωστε και οι μεν και οι δε και ο εκ μεταγραφής ορμώμενος κυβερνητικός μνηστήρας από τη θέση της εξουσίας, αυτό το μοντέλο τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν υπηρετήσει.

 

Αν λοιπόν βαδίσουμε στην τελική ευθεία προς τις τοπικές εκλογές ψάχνοντας ποιος είναι ο εισαγωγέας οικοδομικών υλικών από τη Τουρκία, ποιος επενδύει πού, χωρίς να ψάχνουμε ποια πολιτική στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει υπηρετήσει όλα αυτά τα  χρόνια, τότε ο αποπροσανατολισμός του εκλογικού σώματος θα είναι πλήρης και οι κίνδυνοι να φύγει ο Μανωλιός για να έρθει άλλος που θα φορά στο σκουφί του αλλιώς θα είναι υπαρκτοί ξανά και το φθαρμένο πολιτικό σκηνικό θα μείνει ως έχει.

 

Η ΠΑΚ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, οι «Πολίτες Ομηρούπολης», η «Ανάπτυξη» του κ Μαλαφή, έχουν συμφέρον η συζήτηση με υψηλούς ή χαμηλούς τόνους να περιστρέφεται γύρω από αυτά τα ζητήματα.

 

Αυτό συμβαίνει γιατί δε θα μιλούν για τη συμφωνία τους στις αυξήσεις ανταποδοτικών τελών, δε θα μιλούν για τη συμφωνία τους στις τοπικές φορολογίες, δε θα μιλούν για τις συμπράξεις του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα που οδηγούν σε αυξανόμενα τέλη και ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, δε θα μιλούν για το μαρασμό με δικές τους ευθύνες  των τοπικών διαμερισμάτων, για τις κοινές τους θέσεις πάνω στα ζητήματα των ιχθυοκαλλιεργειών και των επενδύσεων «ΡΟΚΑ», για το γεγονός ότι χρόνια τώρα δεν έχουν διεκδικήσει ούτε δεκάρα από τα χρήματα που μας ανήκουν και μας παρακρατά παράνομα η κεντρική εξουσία και οι κυβερνήσεις της.

 

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ Ομηρούπολης, δεν παραβλέπει όλο αυτό το αλισιβερίσι αλληλοκατηγοριών, εκβιασμών και πιέσεων που λαμβάνουν χώρα προκειμένου να υφαρπάξουν τις ψήφους των δημοτών μας, ιδιαίτερα μάλιστα που αυτά τα φαινόμενα επιβάλλουν την αλλαγή πλεύσης στο δήμο μας, αποκαλύπτουν ακόμα περισσότερο το φθαρμένο πολιτικό σκηνικό των κομμάτων εξουσίας και των εκπροσώπων τους.

 

Πιστεύουμε όμως και αυτό θα πράξουμε, ώστε η μάχη να δοθεί πάνω στα πραγματικά και υπαρκτά προβλήματα της Ομηρούπολης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αυτά που κατάντησαν το δήμο μας  παράδειγμα προς αποφυγή και όχι πάνω στα ψευδοδιλλήματα που πάει να επιβάλλει «ο πόλεμος των καρτέλ» ο οποίος  σε τελική ανάλυση είναι «σικέ».