Αρχική Νέα Τοπικά Σιδερής Τσούρος: Για τη Χίο του Πολιτισμού

Σιδερής Τσούρος: Για τη Χίο του Πολιτισμού

25

         Λίγες ώρες πριν τις κάλπες, αξίζει να μιλήσουμε για τον Πολιτισμό! Να δούμε με αισιοδοξία και σιγουριά, αυτά που πρόκειται να γίνουν στο Δήμο μας και να πάψουμε να ασχολούμαστε με αυτά που δεν έγιναν ή έγιναν μίζερα και πρόχειρα.
          Για τη Χίο της Ιστορίας, του Πολιτισμού και της Ανάπτυξης που θα είναι προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής. Για τον πολιτισμό και την κουλτούρα, όπου η τοπική αυτοδιοίκηση έχει απεριόριστα πεδία δράσης.
        Γιατί, πολιτισμός είναι …. τα πάντα!
        Είναι οι δραστηριότητές που θα αναπτύξουμε στο Ομήρειο με νέα εργαστήρια, στο Σινέ-Κήπος και στο Ρεξ, στο ΔΗΠΕΘΕ με παιδικές παραγωγές και ελληνικό ρεπερτόριο, στη Φιλαρμονική με νέα τμήματα.
          Αλλά, ο πολιτισμός θα πάει και στο Βαρβάσι, στη Σαρακήνα, στο Φραγκομαχαλά, στα Λειβάδια, παντού. Θα αναπτυχθούν δράσεις στις γειτονιές και σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, ώστε οι δημότες να νοιώσουν ότι τα χρήματα που δαπανώνται, επενδύονται στην ενδυνάμωση της ντόπιας παραγωγής και του χιώτικου ανθρώπινου δυναμικού.
           Επιτέλους, θα ενδιαφερθεί η δημοτική αρχή για το αισθητικό περιβάλλον της πόλης. Θα αναδειχθεί το ιστορικό κέντρο. Οι σύγχρονες μορφές τέχνης. Η μοντέρνα γλυπτική. Τα εικαστικά. Αλλά και τα βοτσαλωτά και οι περίτεχνες βρύσες της πόλης μας.
         Η Παραδοσιακή Μουσική θα αποκτήσει Σχολή, με σπουδές αναγνωρισμένες από το κράτος, ώστε να διαφυλαχθεί η παράδοση που χάνεται!
         Η δημοτική αρχή θα συνεργαστεί στενά με τα σχολεία και θα αξιοποιήσει τη δημοτική περιουσία και την εμπειρία των πολιτιστικών οργανισμών, για να νοιώσουν οι μαθητές και αυριανοί δημότες, ότι ο πολιτισμός δεν είναι μια αφηρημένη έννοια ή ενασχόληση για τους λίγους, αλλά καθημερινός τρόπος ζωής και δουλειάς.
         Το πολιτιστικό τέλος θα καταργηθεί. Είναι παράνομο και επί πλέον δεν νοείται οι δημότες να πληρώνουν για τον πολιτισμό.
          Δεν μηδενίζουμε τίποτα! Οι σημερινές υποδομές θα καταγραφούν, θα αξιολογηθούν και θα αξιοποιηθούν. Αλλά, ταυτόχρονα, θα εκπονήσουμε μελέτη για τη δημιουργία και περιφερειακών δομών, στα Λειβάδια και αλλού.
         Ένα αισιόδοξο μήνυμα. Αυτό φέρνουν οι δημοτικές εκλογές της Κυριακής.
         Με Νέα Αντίληψη, νέες ιδέες και νέους ανθρώπους! Ένας συνδυασμός από απλούς δημότες, για τους δημότες. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.Του Σιδερή Τσούρου, δικηγόρου,
υποψήφιου δημοτικού συμβούλου
με τη ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ και το Γιάννη Χαλλιορή.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤα Νέα: “Αποθήκη ανθρώπων! Κραυγή απόγνωσης από τους 225 λαθρομετανάστες που ζουν στη Χίο “
Επόμενο άρθροΣταύρος Λυγερός: Η σκοτεινή πλευρά της Αυτοδιοίκησης