Αρχική Νέα Τοπικά Επιστολή του Υπουργού Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής στον Δήμαρχο Ψαρών

Επιστολή του Υπουργού Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής στον Δήμαρχο Ψαρών

28

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου, ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Α.Παυλίδης απέστειλε επιστολή στον Δήμαρχο Ψαρών κ.Ε.Αγαπούση σχετικά με την αποκατάσταση του μόλου των Ψαρών. Πιο συγκεκριμένα:


“Αγαπητέ κ. Δήμαρχε


Αναφορικά προς την από 15/9/06 επιστολή του Πολιτικού Γραφείου Πρωθυπουργού προς τον κ. Νομάρχη Χίου για “την αποκατάσταση του παλαιού Μόλου Ψαρών” έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω:


1.Η άποψη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ για το Λιμενικό έργο Ψαρών ήταν γνωστή προ της αποστολής της προαναφερθείσης επιστολής.


2.Για τον λόγο αυτό και κατόπιν συνεννοήσεως με το Υπουργείο Οικονομίας, ο Περιφερειάρχης κ. Σ. Τσίφτης με την από 12/9/06 επιστολή του (επισυνάπτεται) εζήτησε, βάσει της σχετικής μελέτης χρηματοδότηση του έργου δια του ποσού των 2.400.000 Ευρώ.


3.Η αιτηθείσα χρηματοδότηση θα διατεθεί από την ήδη δεσμευμένη πίστωση των 12 εκ. Ευρώ του ΠΕΠ – Β.Αιγαίου Μέτρο 1.7 “Ειδικές ενέργειες για τη στήριξη μικρών νησιών και απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών” για την εφαρμογή του οποίου αφ’ ενός εψηφίσθη ειδική διάταξη στην Βουλή (ΦΕΚ 129Α – 27/5/06 άρθρο 32) αφ’ ετέρου εξεδόθη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ ΑΠ 31248/ΕΥΣ 5997/28-7-06) των Υπουργών Γ. Αλογοσκούφη, Π. Παυλόπουλου και Α. Παυλίδη και την οποία γνωρίζουν καλώς όλοι οι ενδιαφερόμενοι.


4.Επαναλαμβάνω “πάντως” ότι η ταχεία αποκατατάσταση των ζημιών του λιμένος Ψαρών είναι Κυβερνητική αμετάκλητη απόφαση την οποία εκτός από εμένα σας την μετέφερε και ο πρόσφατα επισκεφθείς το νησί Υπουργός κ. Δ. Σιούφας.
 
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ”

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιακοπή ηλεκτροδότησης στη Χίο
Επόμενο άρθροΧρόνια Πολλά Μιχάλη!