Αρχική Νέα Τοπικά Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης: «Συνεχίζουμε!»

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης: «Συνεχίζουμε!»

7

Σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης αναφέρει:

 

Πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης συζήτησε με τη δέουσα προσοχή τα εκλογικά αποτελέσματα και κατέληξε στα παρακάτω συμπεράσματα που αποτελούν ταυτόχρονα οδηγούς για τη δράση της:
1. Η παράταξή μας έδωσε μια μάχη αξιοπρέπειας και ήθους, αναδεικνύοντας τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που οφείλει να έχει μια δημοτική αρχή, με κύριο άξονα το να βρίσκεται δίπλα στον άνθρωπο του μόχθου. Απέναντι στη συναλλαγή, στις πιέσεις και εκβιασμούς των άλλων παρατάξεων προς το εκλογικό σώμα, η παράταξή μας ύψωσε τείχος ανιδιοτέλειας και τιμιότητας και έθεσε στο επίκεντρο της πολιτικής μας τις ανάγκες των δημοτών μας.
2. Στο ψηφοδέλτιό μας βρήκε έκφραση μια πλατιά συσπείρωση ανθρώπων με διαφορετικές ιδεολογικές αναφορές. Με κοινό πλαίσιο αρχών και ουσιαστικές προγραμματικές θέσεις που βασίζονται στην υπεράσπιση των βιοτικών, εργασιακών, πολιτιστικών και κοινωνικών αναγκών των δημοτών μας, πέτυχε να αγκαλιαστεί από μια πλατιά μερίδα του λαού μας. Αυτή η συσπείρωση αποτελεί από σήμερα την προίκα της παράταξής μας όχι μόνο για να συνεχίσει, αλλά και να διευρυνθεί με σταθερότητα στις αρχές της, προκειμένου να πετύχει τους τελικούς στόχους της.
3. Με αυτά τα δεδομένα σχεδόν διπλασιάσαμε τις ψήφους μας και αποδείξαμε ότι είμαστε δύναμη προστασίας των συμφερόντων των δημοτών μας από τις πολιτικές της εκάστοτε κεντρικής εξουσίας. Αποδείξαμε ότι είμαστε η δύναμη που μπορεί όχι μόνο να τους υπερασπίζει, αλλά και να ασκήσει μια διαφορετική πολιτική προς όφελος του δημότη, μια πολιτική διαμετρικά αντίθετη από αυτήν που έχουν ασκήσει ή θα ασκήσουν οι αντίπαλες παρατάξεις, γέννημα – θρέμμα των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας.
4. Το τελικό αποτέλεσμα και η δημοτική αρχή που προέκυψε δεν προμηνύει κάτι καλό για τον τόπο, δεν προσφέρει κάτι νέο στο φθαρμένο πολιτικό σκηνικό που έχουμε γνωρίσει. Η νέα δημοτική αρχή αποτελεί συνέχεια της ίδιας πολιτικής που γνωρίσαμε τις προηγούμενες τετραετίες, ενδεχομένως με άλλους ρυθμούς και ύφος, αλλά πάντα με το ίδιο αποτέλεσμα: φορτώνει όλα τα βάρη στην πλάτη των δημοτών.
5. Έγινε δε φανερό ότι το αποτέλεσμα του β’ γύρου των εκλογών οφείλεται στη μετατόπιση ψηφοφόρων από τον ένα πόλο προς τον άλλο σε συγκεκριμένα τοπικά διαμερίσματα που λειτούργησαν ως συγκοινωνούντα δοχεία, δικαιώνοντας όσους γύρισαν την πλάτη σ’ αυτή τη νοσηρή κατάσταση.
6. Για την παράταξή μας στοιχείο έντονου προβληματισμού αποτελεί το γεγονός ότι για τρίτη τετραετία τα τοπικά διαμερσίματα Καρυές, Αυγώνυμα, Σιδηρούντα αποτελούν χώρους απροσπέλαστους. Παρά το γεγονός ότι είναι αφημένα στη μοίρα τους και αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα εδώ και 16 χρόνια, εν τούτοις εγκλωβίζονται στο γνωστό δίπολο.


Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τους ανθρώπους που μας εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους αφού αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον.
Ζητάμε «συγγνώμη» γιατί μαζί τους ονειρευτήκαμε το πέταγμα στ’ αστέρια, μοιραστήκαμε το δικό τους και δικό μας λυτρωτικό αύριο των πανανθρώπινων αξιών της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας, της δημιουργίας ενός δήμου υπηρέτη του λαού και όχι δυνάστη, αλλά δεν καταφέραμε να το πραγματοποιήσουμε.
Παραμένουμε όμως δίπλα τους , όρθιοι, έχοντας βάλει τα θεμέλια για να αγκαλιάσουμε όλο και περισσότερους δημότες μας, να πείσουμε για το μεγάλο βήμα που έμεινε μετέωρο, να πείσουμε για την αναγκαιότητα της μεγάλης αλλαγής στα δημοτικά μας δρώμενα, που αποτελεί μονόδρομο για μια εξουσία που θα ασκείται από το λαό για το λαό.”

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιακοπή ηλεκτροδότησης στη Χίο
Επόμενο άρθροΧρόνια Πολλά Μιχάλη!