Αρχική Νέα Τοπικά Επιστολή Νομάρχη στον Υπουργό Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Επιστολή Νομάρχη στον Υπουργό Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

14

Σε επιστολή προς τον Υπουργό Αιγαίου, σχετικά με το έργο των Ψαρών, ο Νομάρχης αναφέρει:

 

“Αξιότιμε κ Υπουργέ,


Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας για την εξαγγελθείσα χρηματοδότηση του Λιμενικού έργου των Ψαρών με το ποσό των 2.700.000,00 €, όπως εδώ και αρκετούς μήνες είχαμε επανειλημμένα ζητήσει. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών, και ιδιαίτερα τον Υφυπουργό κ. Χ. Φώλια, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σ. Τσίφτη, για την ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας και τη συνεργασία που είχαμε επ’ αυτού.

Επισημαίνω ότι τελικά για το έργο των Ψαρών ακολουθείται η διαδικασία που εξ αρχής είχε υποδείξει η Ν.Α. Χίου, η χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους. Υπενθυμίζω ότι το Υπουργείο Αιγαίου, σε σχετική επιστολή του στις 14/10/2006 πελαγοδρομούσε, μιλώντας για χρηματοδότηση από το Μέτρο 1.7 «Ειδικές ενέργειες για τη στήριξη μικρών νησιών και απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών» του ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου, το οποίο δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα. Εύλογα διερωτόμαστε, πιστεύω, πότε πρόκειται να ενεργοποιηθεί το συγκεκριμένο μέτρο, το οποίο έχει δραματικά καθυστερήσει, με δεδομένο ότι το Γ ΚΠΣ πλησιάζει στο τέλος του.


Επίσης, οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι η αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου θα είχε αποφευχθεί αν είχατε εξασφαλίσει τις 600.000 € για τις οποίες είχατε δεσμευθεί σε επιτόπια επίσκεψή σας στα Ψαρά τον Ιούλιο του 2005 και με τις οποίες θα «θωρακίζαμε» το ακρομώλιο, ώστε να μην υποστεί ζημιές εξαιτίας της περσινής θαλασσοταραχής. Αντ’ αυτού υπήρξε καθυστέρηση 1,5 έτους με τα γνωστά αποτελέσματα.


Σας ενημερώνω παράλληλα ότι μετά τη γνωστοποίηση της Απόφασης του κ. Φώλια και σε συνεργασία με το Γενικό Γραμματέα της Περ. Βορείου Αιγαίου θα προχωρήσουμε στην η άμεση δημοπράτηση και η γρήγορη και άρτια εκτέλεση του έργου.


Τέλος, είναι απαραίτητο να επισημάνω, ότι για λόγους δεοντολογίας, είναι σκόπιμο να απαντάτε άμεσα σε ανοιχτές επιστολές που σας απευθύνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση –όπως η τελευταία της 6ης Νοεμβρίου 2006- και όχι εμμέσως μέσω του Δήμου Ψαρών.

 

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ


ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ”


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣουηδία: πως σχεδιάζεται ένα μέτρο για τη μείωση της κυκλοφορίας οχημάτων…
Επόμενο άρθροΗ Νεολαία Συνασπισμού πραγματοποιεί σήμερα ομιλία για τις εξελίξεις στην Παιδεία