Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών Ομηρούπολης για το Πολυτεχνείο

Ανακοίνωση Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών Ομηρούπολης για το Πολυτεχνείο

12

“Εμπρός για τα δικά μας τα Πολυτεχνεία

 


Με αφορμή την 33η επέτειο από την εισβολή του στρατού της χούντας των συνταγματαρχών στο Πολυτεχνείο, η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης χαιρετίζει τους αγώνες των φοιτητών, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού, και την ουσιαστική συμβολή τους στην πτώση της δικτατορίας.


 


Η μνήμη μας για τους αγώνες τους αποτελεί τιμή στους νεκρούς και στους αγωνιστές κατά της χούντας, που γέμισαν για μια ακόμη φορά τα ξερονήσια και τις φυλακές της πατρίδας μας. Μεγαλύτερη τιμή όμως, και διαβεβαίωση ότι η θυσία τους δεν ήταν μάταιη, είναι να ακολουθούμε το παράδειγμα του Πολυτεχνείου, το παράδειγμα του λαού μας να αγωνίζεται για ελευθερία και αξιοπρέπεια, μέσα σε συνθήκες αντίξοες, στη σύγχρονη καθημερινότητα.


 


Σήμερα, 33 χρόνια μετά, πολλοί αναρωτιούνται τι έχει μείνει από την τότε διεκδίκηση, αλλά η πραγματικότητα έρχεται να μας διαψεύσει. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο επίκαιρος ο αγώνας για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία». Η χρονιά που διανύουμε έρχεται να το αποδείξει περίτρανα, βρίσκοντας την εκπαιδευτική κοινότητα σε αγωνιστική πορεία και το λαό μας να αντιμετωπίζει καθημερινά την ανεργία, την ακρίβεια, το ξεπούλημα των εργασιακών δικαιωμάτων, τον βιασμό της φύσης και του χαρακτήρα των τοπικών κοινοτήτων από τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών.


 


Η προσήλωση στην υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς μας, στην προστασία των βασικών συστατικών που διασφαλίζουν την ποιότητά ζωής μας, στο δικαίωμα στη δουλειά και τη μόρφωση, στο δικαίωμα να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σε έναν κόσμο ειρηνικό όπου δεν θα βιάζονται καθημερινά οι ελευθερίες του ανθρώπου, αποτελούν στόχους από τους οποίους δεν θα παρεκκλίνουμε. Το παράδειγμα του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να καθοδηγεί και να εμπνέει. Η επιλογή της αγωνιστικής πορείας είναι μονόδρομος, κάτι που η Αγωνιστική Πρωτοβουλία αποδεικνύει καθημερινά με τη στάση των μελών της. Πίστη μας είναι ότι θα ακολουθήσουν πολλά πολυτεχνεία, μέχρι να κερδίσουμε το δικαίωμα για αξιοπρεπή ζωή.


 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ


ΔΗΜΟΤΩΝ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ