Αρχική Νέα Αθλητικά Γιάννης Φουντούλης: Πιστεύαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε

Γιάννης Φουντούλης: Πιστεύαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε

37

“Παίξαμε έτσι όπως έπρεπε”


Ιστορική χαρακτήρισε τη νίκη της Χίου κόντρα στη Σίντεζ Καζάν, ο περιφερειακός της ομάδας, Γιάννης Φουντούλης. Στην πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των  “16” του Κυπέλλου Len Trophy, οι παίκτες του Νράγκαν Αντριτς κατάφεραν να τιθασεύσουν την ρωσική ομάδα, αφού σύμφωνα με τον διεθνή άσο “κατά βάθος πίστευαν ότι μπορούν να πάρουν τη νίκη”, άσχετα αν η Καζάν ήταν το μεγάλο φαβορί. 

   

Ο Γιάννης Φουντούλης επεσήμανε σχετικά με την αναμέτρηση: “Η νίκη με αντίπαλο τη Σίντεζ Καζάν ήταν μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της Χίου. Οταν έγινε η κλήρωση μιλάγαμε για καλή εμφάνιση, να μαζέψουμε εμπειρίες και να παίξουμε χωρίς φόβο και άγχος. Κατά βάθος όμως, πιστεύαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε”.

Παράλληλα, συνέχισε αναλύοντας τα τεχνικά στοιχεία του ματς: “Παίξαμε εξαιρετικά, ελέγξαμε το ρυθμό, ήμασταν άψογοι στην άμυνα με παίκτη λιγότερο, δεν αφήσαμε τους ρώσους να βγουν στην κόντρα που ήταν το δυνατό τους όπλο, γενικότερα τα κάναμε όλα σωστά και παίξαμε έτσι όπως έπρεπε και όπως μας είχε πει ο προπονητής μας”. 

 

Ο 18χρονος πολίστας μίλησε για τα λάθη που παραλίγο να κοστίσουν τη νίκη της Χίου: “Μετά το 10-6 πιστέψαμε ότι θα κερδίζαμε και είπαμε πάμε να κρατήσουμε την καλύτερη δυνατή διαφορά. Αν όμως αποφεύγαμε κάποια λάθη στο τέλος και οι διαιτητές δεν βοηθούσαν, κάπως την Καζάν θα κερδίζαμε με περισσότερο από ένα γκολ διαφορά και τα πράγματα ενόψει του επαναληπτικού θα ήταν εντελώς διαφορετικά”.

Στο μεταξύ, ο διεθνής περιφερειακός μίλησε για τη ρεβάνς με την Καζάν: “Τώρα είναι πολύ δύσκολα, η Σίντεζ έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση”, ενώ συμπλήρωσε: “Το μυστικό για την επιτυχία αυτή, αλλά και τη γενικότερη παρουσία μας μέχρι στιγμής είναι πως έχουμε πει να παλεύουμε όλα τα παιχνίδια, ανεξαρτήτως ποιος είναι ο αντίπαλος”.


Ο βενιαμίν Φουντούλης τόνισε ιδιαίτερα πως: “Η δουλειά που κάνουμε και φέτος στην ομάδα είναι εξαιρετική, ενώ σε μεγάλο βαθμό μας ωφέλησε και το γεγονός ότι τα νέα παιδιά είχαμε έντονες παραστάσεις φέτος το καλοκαίρι με την Εθνική ομάδα και στην προετοιμασία και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αποκτήσαμε εμπειρίες, δώσαμε δυνατά παιχνίδια και αυτό μας γέμισε αυτοπεποίθηση και μας έκανε να πιστεύουμε στις δυνάμεις μας. Δεν ξέρω τι κατάληξη θα έχει η φετινή μας προσπάθεια στο Πρωτάθλημα, όλα πάντως θα κριθούν στα play off”.

Πηγή: Sport.gr, 4/12/2006

Διαφήμιση