Αρχική Νέα Τοπικά Η τελική συνάντηση του προγράμματος ΙΝΤΕRΑCT–PACINTERREG πραγματοποιήθηκε στη Χίο

Η τελική συνάντηση του προγράμματος ΙΝΤΕRΑCT–PACINTERREG πραγματοποιήθηκε στη Χίο

7

Στο πλαίσια του προγράμματος ΙΝΤΕRΑCT – PACINTERREG, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 01/12/06 στην Χίο η τελική συνάντηση του προγράμματος που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης με τίτλο «Εργαζόμαστε μαζί, αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, μοιραζόμαστε το μέλλον». Η συμβολή του προγράμματος
PACINTERREG στην εδαφική συνεργασία στο Μεσογειακό χώρο.

 

Στις  εργασίες του συνεδρίου παρέστησαν εκπρόσωποι των εταίρων (Περιφέρεια Μασσαλίας-Γαλλία, Ανδαλουσίας-Ισπανία, Τοσκάνης-Ιταλία) και η κα.Tarja RICHARD εκπρόσωπος του προγράμματος MED-Espace και εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Κατά την διάρκεια των εισηγήσεων, έγινε παρουσίαση των αποτελεσμάτων και των παραδοτέων του προγράμματος Pacinterreg με ιδιαίτερη έμφαση στην συμβολή του στην διαπεριφερειακή συνεργασία.

 

Αυτά ήταν:
* μία βάση δεδομένων που απεικονίζει πραγματοποιήθεντα προγράμματα INTERREG στη Μεσόγειο, (βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.pacinterreg.regionpaca.fr )


* ένα ερμηνευτικό λεξικό ευρωπαϊκών όρων, (το οποίο θα διανεμηθεί σε τοπικούς φορείς και σε ΜΜΕ της Περιφέρειας)

 

* ένα τηλεοπτικό σποτ για την συνεργασία στην Μεσόγειο (το οποίο μεταδόθηκε το Σαββατοκύριακο στους τοπικούς σταθμούς της Περιφέρειας)


* και τέλος ένα εγχειρίδιο με τους βαθμούς αποκέντρωσης των διοικητικών δομών στις χώρες συνεργασίας, το οποίο θα διανεμηθεί απο το Περιφερειακό Ταμείο.

Ένας απο τους στόχους της συνάντησης ήταν και οι μελλοντικές προοπτικές συνεργασίας στην Μεσόγειο. Στα πλαίσια αυτά παρουσιάστηκε το νέο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την νέα προγραμματική περίοδο 2007-2013 (οι κανόνες τους, οι ζώνες επιλεξιμότητας καθώς και οι τρόποι ένταξης). Σημειωτέον οτι το πρόγραμμα στην νέα προγραμματική περίοδο, η κοινοτική πρωτοβουλία INTERREG μετονομάζεται σε Objective 3 (Στόχος 3, δηλαδή Χωρική Συνεργασία) και τα προγράμματα ARCHIMED και MEDOCC ενοποιούνται και γίνονται πρόγραμμα MED.


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιάννης Φουντούλης: Πιστεύαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε
Επόμενο άρθροΠόλο Α1 Ανδρών -σήμερα η 7η Αγωνιστική