Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών Ομηρούπολης με αφορμή τη Λαϊκή Συνέλευση της...

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών Ομηρούπολης με αφορμή τη Λαϊκή Συνέλευση της Λαγκάδας

24

Σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης αναφέρει:

 

“Στο ίδιο μήκος κύματος με τις προηγούμενες λαϊκές συνελεύσεις κινήθηκε και η λαϊκή συνέλευση της Λαγκάδας.
Μια συνέλευση η οποία με ευθύνη του απερχόμενου προέδρου του τοπικού συμβουλίου κ. Κυριακού, δεν  έγινε δυνατόν να πληροί τις τυπικές και ουσιαστικές διαδικασίες σύγκλησής της αφού το κάλεσμα δεν έγινε από το τοπικό συμβούλιο. Ωστόσο με ευθύνη και της νέας δημοτικής αρχής, το πολιτικό στίγμα ως προς την ενημέρωση των κατοίκων και των παρατάξεων για τη συνέλευση, ήταν η προχειρότητα.


Το πολιτικό συμπέρασμα και από αυτή τη συνέλευση  -χαρακτηριστικό για το πού θα κινηθούν τα πολιτικά δρώμενα στο δήμο μας – ήταν το μετεκλογικό «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του νέου δημάρχου κ. Μαλαφή. Ο νέος δήμαρχος κάλεσε τους Λαγκαδούσους να πληρώσουν το μάρμαρο για μια ακόμη φορά, αναφέροντας όπως είπε την αλήθεια. Μια αλήθεια, που όμως προσθέτουμε εμείς, επιμελώς απέκρυπτε προεκλογικά τάζοντας λαγούς με πετραχήλια.


Γρήγορα όμως έγινε αντιληπτό από τον ίδιο και την παράταξή του, ότι το τοπικό διαμέρισμα της Λαγκάδας, δεν αποτελεί ξέφραγο αμπέλι για να εφαρμοστούν οι πολιτικές λιτότητας που ονειρεύεται ο ίδιος, προκειμένου να μη θίξει την κεντρική εξουσία και την κυβέρνηση, διεκδικώντας τα αυτονόητα.
Οι τοποθετήσεις του επικεφαλή της παράταξης Μάρκου Σκούφαλου, του νεοεκλεγμένου προέδρου Στέφανου Τσίγκου, αλλά και οι τοποθετήσεις των άλλων στελεχών της Αγωνιστικής πρωτοβουλίας όπως του δημοτικού συμβούλου Μάρκου Κούνουπα, των μελών της συντονιστικής Βασίλη Παπά, Μανώλη Κάλλα και Γιάννη Κούνουπα, έκαναν φανερό ότι οι Λαγκαδούσοι με την ετυμηγορία τους στις πρόσφατες εκλογές, δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν να χαθεί κι άλλη τετραετία, ότι δεν πρόκειται να απεμπολήσουν τα δικαιώματά τους και να δεχθούν να μειωθούν οι χρηματοδοτήσεις που δικαιούνται, από τη ΣΑΤΑ και αλλού.


Ταυτόχρονα, οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας τόνισαν ότι δεν είναι δυνατόν να συμβαδίσει η οποιαδήποτε ανάπτυξη που κλίνεται σε όλους τους τόνους από τη νέα δημοτική αρχή, με την ύπαρξη και δράση ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων μέσα στους κλειστούς κόλπους αντί της ανοιχτής θάλασσας, με προβληματική αποχέτευση, με την έλλειψη επέκτασης οικιστικού σχεδίου.
Συμπερασματικά, όσο και αν οι σχεδιασμοί της δημοτικής αρχής Μαλαφή φαίνεται να οδεύουν την πεπατημένη οδό, που θέλει τα βάρη να φορτωθούν και πάλι στις πλάτες των δημοτών λόγω της καμένης γης που παραλαμβάνει από τον κ. Παπαληό, οι Λαγκαδούσοι, και όλοι οι δημότες μας, δεν είναι πρόθυμοι να αποδεχτούν κάτι τέτοιο.


Σ’ αυτή την κατεύθυνση της αγωνιστικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας, η Αγωνιστική Πρωτοβουλία θα πράξει στο ακέραιο το καθήκον της.”


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑποχή εργολάβων από δημοπρατήσεις – 24ωρη μηχανικών σήμερα
Επόμενο άρθροΑπολογισμός της τετραετίας 2003 – 2006 από τη Δ.Α.Ε.Χ. στις 21/12