ΤΟ ΘΕΜΑ ανάθεσης της ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης της Γραμμής Καβάλα, Λήμνος, Χίος, Μυτιλήνη, Σάμος, θέτει με ερώτησή του προς τον υπουργό Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ανωμερίτης.
«Κατά τη διάρκεια επίσκεψής μου στη Χίο, ναυτιλιακοί φορείς μου έθεσαν το θέμα ανάθεσης ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης της Γραμμής Καβάλα, Λήμνος, Χίος, Μυτιλήνη, Σάμος με πλοίο, το οποίο δεν πληροί κατά την άποψή τους τις ανάγκες των νησιών», αναφέρει ο Γ. Ανωμερίτης και προσθέτει:
«Ταυτόχρονα μου έθεσαν και το θέμα της διαδικασίας, η οποία ακολουθήθηκε και η οποία δεν είναι συμβατή με κανόνες χρηστής διοίκησης. Όπως προκύπτει από έγγραφα, τα οποία μου παρέδωσαν:
1. Προκηρύχθηκε διαγωνισμός (επιδότησης ύψος 3.700.000) ευρώ για την πιο πάνω γραμμή, στον οποίο προσήλθαν τρεις ενδιαφερόμενες ναυτιλιακές εταιρείες.
2. Οι δυο εξ αυτών (Πηνελόπη Α.Ν.Ε. και Σαμοθράκη Α.Ν.Ε.) κατέθεσαν προσφορές, η πρώτη για ποσό 2.400.000 ευρώ και η δεύτερη για ποσό 3.696.000 ευρώ.
3. Η πρώτη αποκλείσθηκε για κάποιο τυπικό λόγο και τελικά φαίνεται να προτείνεται η δεύτερη, δηλαδή η ακριβότερη κατά 1.290.000 ευρώ.
4. Η πρώτη όμως πρότεινε πλην της συμφερότερης για το δημόσιο τιμής και πλοίο μεγαλύτερο, πολλαπλάσιας μεταφορικής ικανότητας της δευτέρας και αξιόπλοο, ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία δεν μπορούν να παρακαμφθούν», και καταλήγει:







