Αρχική Νέα Τοπικά Αυστηρή κριτική Μεννή σε νέο Δήμαρχο Χίου για την ελεγχόμενη στάθμευση

Αυστηρή κριτική Μεννή σε νέο Δήμαρχο Χίου για την ελεγχόμενη στάθμευση

12

    Με ανοιχτή επιστολή στους δημότες της Χίου ο απερχόμενος Δήμαρχος Μάρκος Μεννής σχολίασε τη βιαστική ανακοίνωση (πριν ακόμα αναλάβει επίσημα) του νέου Δημάρχου Παντελή Βρουλή για το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης και της κατάργησης της εφαρμογής του μέτρου πλην του τμήματος γύρω από το Δημοτικό Κήπο.
  
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
   
        «Συνδημότισσες και Συνδημότες
   Όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει, η αρχική μας σκέψη ήταν να χορηγήσουμε 6μηνη περίοδο χάριτος στον κ. Βρουλή προκειμένου να ενημερωθεί για τα του Δήμου μας, πριν ασκήσουμε πλήρως τα καθήκοντα της μειοψηφίας, σύμφωνα με την πρόσφατη ετυμηγορία του λαού της Χίου.
   Όμως οι εμφανίσεις του κ Βρουλή στη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου αλλά και η χθεσινή του ανακοίνωση σχετικά με τον περιορισμό της ελεγχόμενης στάθμευσης, μας θέτουν ξανά προ των ευθυνών μας και μας υποχρεώνουν να σας ενημερώσουμε για την πραγματικότητα που βιώνουμε, προϊδεάζοντάς σας συγχρόνως για τη δραματική τετραετία που μας περιμένει.
   Αποφεύγοντας λοιπόν όσο μπορούμε τους χαρακτηρισμούς των λόγων και των προθέσεων της νέας Δημοτικής Αρχής, είμαστε υποχρεωμένοι απλά να σχολιάσουμε τα εξής:
   Δήλωσε ο κ. Βρουλής στο Επιμελητήριο (και τον άκουσε όλη η Χίος εμβρόντητη) ότι αυτά που λέγονται από τα μπαλκόνια κατά την προεκλογική περίοδο, είναι «έπεα πτερόεντα», όπως έλεγαν οι παλιοί ή «λόγια του αέρα» όπως λέει σήμερα ο λαός μας. Αυτό δείχνει πόσο ο Συνδυασμός αυτός σέβεται τον πολίτη και την επικοινωνία μαζί του.
   Δήλωσε επίσης ο κ. Βρουλής ότι τώρα διαπίστωσε πως αυτά που έλεγε στο πρόγραμμα του Συνδυασμού του δε μπορούν να εφαρμοστούν. Πρόσθεσε δε την εκτίμησή του ότι κανείς δεν τον ψήφισε γι’ αυτά που περιέχονται στο πρόγραμμά του. Προσπάθησε δε αμέσως να διορθώσει λέγοντας ότι ίσως κάποιοι να τον ψήφισαν και για τον λόγο αυτό.
   Περιμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον να μάθουμε, για ποιον λόγο πιστεύει ότι τον ψήφισαν όσοι τον ψήφισαν;
   Αυτά όλα δείχνουν πόσο ο άνθρωπος σέβεται το πρόγραμμά του, τον συνδυασμό του ολόκληρο αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό!
   Στην ίδια συνάντηση ο κ. Βρουλής ομολόγησε ότι το πάρκινγκ της Φάρκαινας το οποίο όπως δήλωσε είχαν κάμει σημαία τους κατά τον προεκλογικό τους αγώνα, τώρα διαπιστώνει ότι γεμίζει αυτοκίνητα και ότι δε μπορεί να καταργηθεί!!
   Υποστέλλει λοιπόν τη σημαία και υποχωρεί.
   Μετά από τα παραπάνω, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει η επίκληση των «προεκλογικών δεσμεύσεων» στη χθεσινή ανακοίνωση του κ. Βρουλή με την οποία επαναλαμβάνει ότι θα καταργήσει την ελεγχόμενη στάθμευση και θα την διατηρήσει μόνο γύρω από τον Κήπο.
   Δείχνει έτσι για μια ακόμη φορά ότι το μόνο που θα κάμει στην πορεία του είναι να υπακούει στα λαϊκίστικα κελεύσματα άλλων.
   Διότι η ελεγχόμενη στάθμευση δε ρυθμίζεται αποσπασματικά, αλλά μέσα από όλο το πακέτο του συνόλου των μέτρων που έχουν παρθεί για το κυκλοφοριακό. Ενδεικτικά ρωτάμε:
   1). Πού θα σταματήσει κάποιος που θέλει να επισκεφθεί τα καταστήματα  της περιοχής της Μητρόπολης, τη Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Γιαλούρη κ.λπ; Στον Αγ. Ιάκωβο;
2). Με τέτοιο περιορισμό των θέσεων της ελεγχόμενης. θα βρίσκει κανείς θέση γύρω από τον Κήπο, ή θα έχει την κάρτα στο χέρι και θα κάνει βόλτες ψάχνοντας  και σπαταλώντας  πολύτιμες ώρες  και καύσιμα; και όταν η ώρα του ραντεβού  του πλησιάζει, θα συνεχίζει να ψάχνει ή θα το παρατάει όπου βρει, προκειμένου  να κάμει τη δουλειά του;
   3). Που θα σταματάει κάποιος προκειμένου να υποδεχτεί το παιδί του ή το φίλο του που έρχεται από το πλοίο; στην τάφρο που είναι πάντα γεμάτη, στον Άγιο Ιάκωβο ή στα πάρκινγκ του ΕΥΟΔΟΣ;
   Ο κ. Βρουλής θα πρέπει έγκαιρα να κατανοήσει ότι ο λαός της Χίου του έδωσε μια σκαπάνη προκειμένου  να δημιουργήσει και όχι να καταστρέψει, οδηγώντας τη Χίο κάποια χρόνια πίσω.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤουρκικά κάλαντα στο Αιγαίο
Επόμενο άρθροΑγιοβασιλιάτικα βαποράκια, την τελευταία ημέρα του χρόνου!