Αρχική Νέα Τοπικά Εγγραφο Νομάρχη σε Πρόεδρο ΟΕΚ για επανεξέταση του Ισιου

Εγγραφο Νομάρχη σε Πρόεδρο ΟΕΚ για επανεξέταση του Ισιου

7


Το θέμα της περιοχής του Ισιου για την κατασκευή οικισμού για τη μεταφορά των δικαιούχων των Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου επαναφέρει ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης με έγγραφό του προς των Πρόεδρο του Οργανισμού Εργατικών Κατοικιών. Ο κ. Νομάρχης επισημαίνει ότι συνολικά υπάρχουν 90 στρέμματα, οπότε πρέπει να εξεταστεί αν κάποια από αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενώ σημειώνει ότι παράλληλα η Νομαρχία αναζητά νέο χώρο.
Εμείς να σχολιάσουμε ότι αν από πλευράς Νομαρχίας συμμετείχε πολιτικό πρόσωπο στην τελευταία σύσκεψη του προέδρου του ΟΕΚ με τους βουλευτές του νομού αντί υπηρεσιακού παράγοντα, ίσως να μην χρειαζόταν η νέα ανταλλαγή επιστολών που μόνο καθυστέρηση μπορεί να δώσει…
Η ανακοίνωση έχεις ως εξής: 

 

“Κύριε Πρόεδρε

Στις 22/12/2007 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο σας των Βουλευτών του Νομού μας κ. Τσουρή και κ.Πίττα, καθώς και εκπροσώπου μου, λόγω αδυναμίας μου να παρευρεθώ, σχετικά με το θέμα της ανέγερσης νέων Εργατικών Κατοικιών σε αντικατάσταση των προβληματικών Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου Χίου.


Στη συνάντηση δηλώθηκε από την πλευρά σας ότι αποκλείεται η υλοποίηση του έργου στη θέση Ίσιο του Δήμου Καμποχώρων, η οποία είχε προταθεί ομόφωνα από το Νομαρχιακό Συμβούλιο και τους τοπικούς φορείς της Χίου. Για τη συγκεκριμένη θέση, είχε προϋπάρξει, όπως γνωρίζετε αυτοψία από κλιμάκιο μηχανικών του Ο.Ε.Κ. και σύμφωνα με την σχετική έκθεση της 12ης Σεπτεμβρίου 2006, η οποία αποτελεί επίσημο έγγραφο του ΟΕΚ, εφόσον εξασφαλιστούν κάποιες προϋποθέσεις, είναι δυνατή η κατασκευή οικισμού Εργατικών Κατοικιών στο τμήμα της έκτασης επί του οποίου δεν υφίσταται κλίση.


Η έκταση, όπως γνωρίζετε είναι συνολικά πάνω από 90 στρέμματα, από τα οποία μπορούν να παραχωρηθούν με βάση τη νομοθεσία περί δημοσίων εκτάσεων μέχρι 50 στρέμματα. Θα υπάρξει δε οικονομικό όφελος διότι δεν θα υπάρχει δαπάνη για απόκτηση γης, και ενδεχομένως θα είναι δυνατό να ενισχυθούν άλλα κονδύλια του προϋπολογισμού του έργου.


Θεωρώ απαραίτητο να υπενθυμίσω τον επείγοντα χαρακτήρα του συγκεκριμένου έργου, καθώς αυτή τη στιγμή οι δικαιούχοι συνεχίζουν να διαμένουν σε κτίσματα επίσημα χαρακτηρισμένα ως επικίνδυνα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Είναι δεδομένη η ενεργοποίηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για το συγκεκριμένο θέμα, στάση η οποία οδήγησε στην κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης για τη θέση Ίσιο Καμποχώρων. Αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε, αναζητώντας ακόμα και νέο χώρο που θα εκπληρώνει το σύνολο των προϋποθέσεων που θέτει ο Ο.Ε.Κ. Για το σκοπό αυτό ζητούμε την άμεση επίσκεψη τεχνικών του Ο.Ε.Κ. ώστε να αξιολογηθεί το σύνολο των πιθανών χώρων για την ανέγερση νέων κατοικιών.


Υπενθυμίζω ακόμα ότι είμαστε σε αναμονή γραπτής ενημέρωσης από την πλευρά σας για τα αποτελέσματα της σύσκεψης, καθώς και τη δέσμευσή σας για την απαλλοτρίωση από την πλευρά του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, όποιου οικοπέδου κριθεί κατάλληλο για την ανέγερση των νέων κατοικιών, με δεδομένο μάλιστα ότι ήδη έχουν υπάρξει εξελίξεις, με την εξεύρεση συγκεκριμένου χώρου προς απαλλοτρίωση για το οποίο έχει εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον.”

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔ΄ Εθνική: αποτελέσματα – βαθμολογία
Επόμενο άρθροΚατάθεση Δελτίων Απογραφής της κλάσης 2010