Αρχική Νέα Τοπικά Γιάννης Χαλλιορής: γιατί καταψηφίσαμε τον Πρόεδρο

Γιάννης Χαλλιορής: γιατί καταψηφίσαμε τον Πρόεδρο

8

   
Με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χίου, για την εκλογή Προεδρείου, η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ και ο επικεφαλής της Γιάννης Χαλλιορής τονίζουν τα εξής:
Ο νέος κώδικας δήμων και κοινοτήτων στο άρθρο 92, όπου και ορίζει τη διαδικασία εκλογής των οργάνων, είναι περιοριστικός.
Συγκεκριμένα οι διαδοχικές φάσεις ψηφοφορίας, η αδυναμία εκδήλωσης υποψηφιότητας στη δεύτερη φάση, η φανερή ψηφοφορία, το 1/3 των παρόντων συμβούλων, ως το ελάχιστο όριο για την εκλογή Προέδρου, δίνουν τη δυνατότητα ακόμα και σε μια καλά οργανωμένη μειοψηφία, μέσα στην πλειοψηφία, να επιβάλει τις επιλογές της.
Όλες αυτές τις νομοθετικές αλλαγές η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ τις χαρακτηρίζει οπισθοδρομικές και αντιδημοκρατικές.
Στο πλαίσιο αυτών η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ αποδέχεται ότι αποτελεί ευθύνη της πλειοψηφίας η υπόδειξη και εκλογή Προέδρου του σώματος. Όμως δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι η θέση έχει τη δική της σπουδαιότητα, τη δική της ακτινοβολία, τόσο εντός όσο και εκτός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Πρόεδρος πρέπει να είναι αδιαμφισβήτητου κύρους, ευρύτατης αποδοχής, να χαίρει του σεβασμού και στο πρόσωπό του να εκφράζεται η συναινετική και συνθετική διάθεση.
Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ έκρινε ότι τα παραπάνω δε συντρέχουν στην περίπτωση του κ. Πέτρου Ντομάτα και καταψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας. Τόνισε ακόμα ότι ο κ. Δήμαρχος και τα μέλη της παράταξής του φέρουν όχι μόνο το βάρος της συγκεκριμένης επιλογής, αλλά και την ευθύνη για το τι αυτή σηματοδοτεί προς την κοινωνία.
Τέλος, ο κ. Χαλλιορής δήλωσε ότι η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, από τη θέση της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως, θα στηρίξει κάθε τι το θετικό, ορθό και μελετημένο, απ΄ όπου και αν αυτό προέρχεται. Θα αντιταχθεί όμως, σθεναρά, στην αδιαφάνεια, τη συναλλαγή, την καταρράκωση θεσμών και νόμων, την κατασπατάληση πόρων, χωρίς σχεδιασμό, τη φιλοσοφία των έμμισθων θέσεων και των επαγγελματιών αιρετών, τιμώντας την εμπιστοσύνη των δημοτών και διατηρώντας, στο ακέραιο, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από ΜΥΡΟΒΟΛΟ

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔ΄ Εθνική: αποτελέσματα – βαθμολογία
Επόμενο άρθροΚατάθεση Δελτίων Απογραφής της κλάσης 2010