Αρχική Νέα Τοπικά Ημερίδα με στόχο την ενημέρωση για υποβολή πρότασης για τα Πρότυπα Καινοτόμα...

Ημερίδα με στόχο την ενημέρωση για υποβολή πρότασης για τα Πρότυπα Καινοτόμα Σχέδια Ανάπτυξης

8

 Σε ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Αυτ/ση Χίου ενημερώνει ότι την Παρασκευή στις 12 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα, πααρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο την την ανταλλαγή απόψεων για την αποτελεσματική σχεδίαση και υλοποίηση της πρότασης. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

 

“Με πρόσκληση του το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών κάλεσε τους φορείς στην υποβολή πρότασης για τα Πρότυπα Καινοτόμα Σχέδια Ανάπτυξης (Π.Κ.Σ.Α.), στα οποία βασικό κριτήριο επιλογής θα είναι το στοιχείο της Καινοτομίας καθώς και η Ολοκληρωμένη και Τεκμηριωμένα αποτελεσματική υλοποίηση της πρότασης.
Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αποφασίσθηκε η εκδήλωση ενιαίας πρότασης σε επίπεδο Περιφέρειας με την συμμετοχή της Περιφέρειας, των τριών Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, των τριών Επιμελητηρίων του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και λοιπών κοινωνικών φορέων.

Για τον σκοπό αυτό συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας αποτελούμενη από στελέχη της περιφέρειας, των Δ/ντων Προγραμματισμού των τριών Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, εκπροσώπου των επιμελητηρίων και του Παναπιστημίου Αιγαίου οι οποίοι με την συνδρομή του Τεχνικού Συμβούλου της Περιφέρειας προχώρησαν στην κατάρτιση σχεδίου προτάσης.

Όλο αυτό το διάστημα η ομάδα εργασίας έχει προχωρήσει στην επεξεργασία πρότασης για την υποβολή Καινοτόμου Σχεδίου Ανάπτυξης στον Τομέα του Τουρισμού, με τους βασικούς θεματικούς άξονες.
-Την Διαφοροποίηση – εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος
-Την Βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών  των τουριστικών επιχειρήσεων
-Την Αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Αυτοδιοίκησης, τοπικής και νομαρχιακής. Αξιοποίηση υφισταμένων υποδομών και δημιουργίας νέων.
-Βελτίωση της στρατηγικής της προβολής
-Δημιουργία Μοντέλου Διακυβέρνησης του Τουρισμού


Σημειώνεται ότι ο πίνακας με προτάσεις και ιδέες που αναφέρονται στην πρόταση είναι ενδεικτικές, το τελικό κείμενο και  ο κατάλογος  των δράσεων θα οριστικοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης.
Η πρόταση προβλέπει την δημιουργία εταιρικού σχήματος με σκοπό τον σχεδιασμό, την διοίκηση και αξιολόγηση της πορείας της πρότασης, επιπρόσθετα προβλέπεται η δημιουργία Επιτροπής Συντονισμού και Παρακολούθησης καθώς και Συμβουλευτικής Επιτροπής με σκοπό την αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση του συνόλου των εμπλεκομένων φορέων.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστό το σχέδιο πρότασης του Πρότυπου Καινοτόμου Σχεδίου Ανάπτυξης (ΠΚΣΑ), με τίτλο “Σχέδιο Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου” κοινοποιεί το σχέδιο του κειμένου προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και παράλληλα καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς σε ενημερωτική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου 2007 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00 μμ στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, με σκοπό τόσο την ενημέρωση επί του κειμένου καθώς και την ανταλλαγή απόψεων για την αποτελεσματική σχεδίαση και υλοποίηση της πρότασης.”

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιεξαγωγή αθλητικών αγώνων στη Χίο
Επόμενο άρθρο1.000 νέα πλοία στην ελληνική σημαία