Αρχική Νέα Τοπικά “Ανθρώπινη πόλη”: η αλήθεια για τη ΔΕΥΑΧ

“Ανθρώπινη πόλη”: η αλήθεια για τη ΔΕΥΑΧ

28


 Ο Συνδυασμός «Ανθρώπινη πόλη» του Μάρκου Μεννή με ανακοίνωσή του απαντά σε πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούσαν τα οικονομικά της ΔΕΥΑΧ. Όπως τονίζεται για πρώτη φορά η ΔΕΥΑΧ παρέδωσε και «ζεστό» χρήμα στη νέα διοίκηση.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Σχετικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τα οικονομικά της ΔΕΥΑΧ, κρίνουμε σκόπιμο να δώσουμε τις παρακάτω διευκρινίσεις και να βεβαιώσουμε ενυπόγραφα τους δημότες ότι η ΔΕΥΑΧ, βρίσκεται στην καλύτερη οικονομική κατάσταση από ιδρύσεώς της και για πρώτη φορά σοβαρά βελτιωμένη.
Η μοναδική υποχρέωσή της. είναι το παλιό Ευρωπαϊκό δάνειο το οποίο ρυθμίστηκε στα 4.500.000 εκ. ευρώ καί για το οποίο τόσο η απερχόμενη Δημοτική αρχή, όσο και η παρούσα καταβάλουν ιδιαίτερες προσπάθειες, μαζί με τις υπόλοιπες συμπάσχουσες ΔΕΥΑ και βρίσκονται κοντά στην οριστική επίλυσή του
Όλες οι άλλες υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΧ που προϋπήρχαν έχουν πλήρως ρυθμιστεί και επιπλέον παραδώσαμε για πρώτη φορά στην ιστορία της ΔΕΥΑΧ μετρητά 960.000 ευρώ.
Όσο για τις τρέχουσες εκκρεμότητες με προμηθευτές, η αναλογία εισπράξεων προς πληρωμών είναι σαφέστατα υπέρ της ΔΕΥΑ.Χ.
Επειδή όμως μερικοί μπορεί να αμφιβάλουν και επειδή πρόκειται για δημόσιο χρήμα και θέμα ηθικής τάξης, τους προκαλούμε να καλέσουν άμεσα ορκωτούς λογιστές της αρεσκείας τους, για έλεγχο και επιβεβαίωση.
Τώρα όσον αφορά την πρόσφατη απαίτηση του Δήμου Χίου, που δημιούργησε το θόρυβο, αυτό είναι μια καθαρά λογιστική τακτοποίηση. Ουδέποτε μέχρι σήμερα κανένας Δήμος δεν ζήτησε επιστροφή χρημάτων από τους Οργανισμούς ή τις Επιχειρήσεις του (ΔΕΥΑΧ -ΔΟΝΑ -ΔΗΠΕΘΕ — ΟΜΗΡΕΙΟ – ΔΑΕΧ κ.λ.π.), για τις ενισχύσεις που τους κατάβαλε, διότι αυτός είναι ο σκοπός του και δεν πιστεύω ότι αυτό άλλαξε ξαφνικά ή μπορεί να αλλάξει ποτέ, γιατί οι Δήμοι δεν είναι τράπεζες.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝαυτεμπορική: Χίος, Επέκταση αεροδρομίου
Επόμενο άρθροΤο άρθρο 16, μπλοκάρει και το… “Θεόφιλο”