Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Βρουλή περί… απειρίας Χαλλιορή

Απάντηση Βρουλή περί… απειρίας Χαλλιορή

19

      Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο άπειρος και νέος χαρακτηριζόταν από τον τότε Δήμαρχο ο τέως δημοτικός σύμβουλος Αντρέας Μιχαηλίδης της «Κίνησης Ενεργών Πολιτών».
     Τώρα αυτό τον… τίτλο έρχεται να πάρει από το νυν Δήμαρχο ο Γιάννης Χαλλιορής της «Νέας Αντίληψης».
     Αφορμή για την ανακοίνωση του Δημάρχου Παντελή Βρουλή, η διαμαρτυρία του κ. Χαλλιορή σχετικά με την αφαίρεση του λόγου από τον προεδρεύοντα Δημήτρη Μάντικα στη συνεδρίαση για τις δημαιρεσίες του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.
     Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ακόμα μια φορά μια δημοτική αρχή ξεχνά το ποσοστό που έχει λάβει την πρώτη Κυριακή, που είναι και το «καθαρό» ποσοστό αυτών που την υποστηρίζουν, και ικανοποιείται με την αναφορά στο ποσοστό της 2ης  Κυριακής…
     Αναδημοσιεύουμε την απάντηση Βρουλή από την εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ.
    
    
     «H επιμονή του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Iωάννη Xαλλιορή, για τοποθέτηση και ανάλυση διατάξεων του Kώδικα Δήμων και Kοινοτήτων κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ως μοναδικό θέμα συζήτησης την εκλογή προεδρείου και μελών της Δημαρχιακής Eπιτροπής, δείχνει την απειρία του ως προς τις διαδικασίες και την εφαρμογή του Kανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ., σύμφωνα μάλιστα με τις διατάξεις του N. 3463/2006 (νέος Δ.K.).
H προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με τη δικαιολογία της αιτιολόγησης της ψήφου, έθεσε τον κ. Xαλλιορή εκτός διαδικασίας αφού η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ., είχε καθαρά χαρακτήρα εκλογής οργάνων. Eπίσης εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι οι απόψεις που εξέφρασε η «NEA ANTIΛHΨH» για το πρόσωπο του κ. Πέτρου Nτομάτα, τον οποίον σημειωτέον επιθυμούσε διακαώς κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για την στελέχωση του ψηφοδελτίου της, πράγμα το οποίο τώρα «ξεχνάει». Ο κ. Nτομάτας μπορεί να μην είναι τώρα αρεστός στην παράταξη του κ. Xαλλιορή, αλλά τυγχάνει ευρύτατης αποδοχής και χαίρει του σεβασμού της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος, το οποίο του δίνει υψηλή θέση κατάταξης στα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών εδώ και εικοσιπέντε χρόνια.
Mε σεβασμό στα όργανα, στους θεσμούς και στις διαδικασίες, η πλειοψηφούσα παράταξη δηλώνει ότι θα προασπίσει το πνεύμα και το γράμμα του Nόμου. Oι παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. θα έχουν πολύ χρόνο εντός της τετραετίας να προβάλλουν τις θέσεις τους και να τις υποβάλλουν στην κρίση του σώματος.
Όσο για την επισήμανση του κ. Xαλλιορή περί αδιαφάνειας, συναλλαγής και καταρράκωσης θεσμών και νόμων, αυτή δεν αγγίζει το συνδυασμό «ΣYΓXPONH KOINΩNIA» που στον προεκλογικό αγώνα κινήθηκε με διαφάνεια, και σύνεση στα πλαίσια της νομιμότητας, σε αντίθεση με όσους έριξαν πακτωλό χρημάτων. Tέλος υπενθυμίζουμε στον κ. Xαλλιορή την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία του 56,5% του χιώτικου λαού, ενός ποσοστού που δεν αφήνει περιθώρια για τέτοιου είδους επισημάνσεις».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝαυτεμπορική: Χίος, Επέκταση αεροδρομίου
Επόμενο άρθροΤο άρθρο 16, μπλοκάρει και το… “Θεόφιλο”