Αρχική Νέα Τοπικά Σε ρόλο… ΚΑΣ το Τοπικό Συμβούλιο Συκιάδας, συζητούν αποχαρακτηρισμό ενάλιας αρχαιολογικής ζώνης!

Σε ρόλο… ΚΑΣ το Τοπικό Συμβούλιο Συκιάδας, συζητούν αποχαρακτηρισμό ενάλιας αρχαιολογικής ζώνης!

9

 

Ρόλο Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου… ζήλεψε το Τοπικό Συμβούλιο Συκιάδας που εκτάκτως θα συζητούσε την Τετάρτη το θέμα του αποχαρακτηρισμού της ενάλιας ζώνης σε Παντουκιός, Αγιο Ισίδωρο και Θόλο προφανώς για να μην έχουν πρόβλημα οιμονάδες ιχθυοκαλλιέργειας.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών Ομηρούπολης που τονίζει ότι η συζήτηση γίνεται με προτροπή της Δημοτικής Αρχής και του ίδιου βεβαίως του Δημάρχου:


 

“Προεκλογικά γραμμάτια προς τους ιχθυοκαλλιεργητές επενδυτές των κόλπων Συκιάδας και Λαγκάδας φαίνεται ότι προσπαθεί να εξαργυρώσει η δημοτική αρχή Ομηρούπολης.
      Συγκεκριμένα, το τοπικό συμβούλιο της Συκιάδας θα ασχοληθεί εκτάκτως σε συνεδρίασή του, σήμερα Τετάρτη, κατόπιν προτροπής του ίδιου του δημάρχου κ. Μαλαφή, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τον «Αποχαρακτηρισμό του ενάλιου χώρου του κόλπου Παντουκιούς, Αγ. Ισιδώρου και Θόλους.»
      Την ώρα που υπάρχουν εκατοντάδες φλέγοντα ζητήματα στο δήμο αλλά και στο συγκεκριμένο τοπικό διαμέρισμα, η δημοτική αρχή επιλέγει να φωτογραφίσει τους πολιτικούς της φίλους και υποστηρικτές της, προκειμένου να προωθήσει τα ιδιοτελή τους συμφέροντα σε βάρος της περιοχής.
      Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:
      Το ζήτημα αφορά μόνο τη Συκιάδα ή και τη Λαγκάδα στης οποίας τη λαϊκή συνέλευση ο κ. Δήμαρχος ουδέν ανέφερε για ευνόητους λόγους;
      Από πού κι ως πού ο οποιοσδήποτε προγραμματισμός έργων σκοντάφτει στον χαρακτηρισμό του ενάλιου χώρου, αφού ούτως  ή άλλως δεν αναιρείται ο γνωμοδοτικός και εκτελεστικός όταν χρειάζεται χαρακτήρας της αρχαιολογικής υπηρεσίας που καλώς υπάρχει;
      Γνωρίζει ο κ. δήμαρχος ότι στη Λαγκάδα που βρίσκεται υπό χαρακτηρισμό προστατευμένης αρχαιολογικής περιοχής, στο προηγούμενο διάστημα έχουν εγκριθεί έργα εντός του λιμένος, χωρίς να προκύψει κανένα πρόβλημα;
      Γνωρίζουν οι της δημοτικής αρχής ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής αποτελούν στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς, συγκριτικά πλεονεκτήματα τουριστικού ενδιαφέροντος και σε κάθε περίπτωση γι αυτά «επολεμήσαμεν» που λέει και ο Μακρυγιάννης ;
      Δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν καίμε το δάσος όταν θέλουμε να κόψουμε ένα δέντρο;
      Αγνοούν τον αγώνα των κατοίκων της Λαγκάδας , της Συκιάδας και του Παντουκιούς που απαιτούν οι ιχθυοκαλλιέργειες να μεταφερθούν στην ανοιχτή θάλασσα;
      Δυστυχώς το ζήτημα είναι ότι έχουν επιλέξει πολιτικά να υπηρετήσουν τους έχοντες και κατέχοντες αυτού του τόπου, γι αυτό και υπάρχει αυτή η βιασύνη και πρεμούρα να ξοφληθούν οι επιταγές.
      Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία δημοτών Ομηρούπολης καλεί τους τοπικούς συμβούλους της Συκιάδας, άσχετα με ποια παράταξη εξελέγησαν, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να σκεφτούν το μέλλον των παιδιών τους και να μην προχωρήσουν σε μια τέτοια ενέργεια που θα την πληρώσουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους.
      Σε ό,τι μας αφορά θα πράξουμε το καθήκον μας με βάση τις αρχές μας, περιφρουρώντας την περιοχή, την ιστορία της και την κληρονομιά της που είναι και κληρονομιά μας”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία: Προσανατολίζεται σε απεργίες το Φεβρουάριο
Επόμενο άρθροΕκθεση φωτογραφίας της Ευγενίας Κώτη