“Η Χίος σε καλεί να την γευτείς” είναι ο τίτλος του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας – Πολιτισμού & Τουρισμού που διοργανώνει το διήμερο 20 και 21 Ιουλίου 2019, ο “Σύλλογος διατήρησης και προώθησης του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Χίου”.
Ο Σύλλογος, που καλό είναι να βρει και ένα πιο σύντομο όνομα (αφού για το μαστίχα συνάντησε την έντονη αντίδραση της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου), πρωτοεμφανίζεται στην ουσία με αυτή την εκδήλωση, αλλά έχει υποστηρικτές το Δήμο Χίου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Σε αυτό το διήμερο πρόγραμμα θα παρουσιαστούν συνταγές από Χιώτισσες νοικοκυρές, δωρεάν γευσιγνωσία και οινογνωσία, χορευτικά τμήματα από πολιτιστικά σωματεία, καθώς και αναβίωση οικιακών & αγροτικών εργασιών.
Προσκεκλημένοι του Συλλόγου η δημοσιογράφος γαστρονομίας Ελένη Ψυχούλη και η blogger Γαστρονομίας Ιωάννα Σταμούλου.
Παραθέτουμε στη συνέχεια το πρόγραμμα του Φεστιβάλ: