Να προσθέσουμε πάντως ότι το ζήτημα είναι να μη γίνει ακόμα μια συζήτηση όπου σε μακέτες θα παρουσιαστούν και πάλι τα έργα που γίνονται και σχεδιαζόνται στο νομό και να τονιστεί σε υψηλούς τόνους ότι προχωρούμε με έργα σε αντίθεση με τους προηγούμενους… Το πρόβλημα υπάρχει και οι πολιτικοί μας πρέπει να αποδεχτούν επιτέλους ότι το θέμα του νερού ξεφεύγει από τα όρια της κατασκευής ενός φράγματος και προχωρά σε πολύ πιο δύσκολα μονοπάτια.
Η επιστολή της κας Τσουρή είναι η ακόλουθη:
“Αγαπητέ κύριε Νομάρχη,
Είναι διάχυτη η ανησυχία των ειδικών επιστημών και της τοπικής κοινωνίας, λόγω της παρατεινόμενης λειψυδρίας, η οποία είναι πιθανόν να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα, για όλους, αποτελέσματα, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Πέραν, όμως της έκφρασης αυτής της αγωνίας, σε διάφορα επίπεδα και με διαφορετικούς τρόπους, κατά την άποψη μου πρέπει να υπάρξει ένας συνολικός σχεδιασμός, σε επίπεδο Νομού, ιεράρχηση προτεραιοτήτων και βεβαίως, κοινή διεκδίκηση, προς την κατεύθυνση λήψης μέτρων, αλλά και μεσοπρόθεσμου προγραμματισμού.
Για να υπάρξει αποτελεσματική διεκδίκηση, πρέπει να υπάρχει αντίστοιχη τεκμηρίωση και βεβαίως, ανάληψη ευθύνης, από όλους μας.
Θεωρώ, λοιπόν, απαραίτητη την ανάληψη πρωτοβουλίας από την Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, προκειμένου με τη συνδρομή επιστημονικών φορέων, όπως το ΙΓΜΕ, και του Τοπικού Επιστημονικού Προσωπικού, να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, την υλοποίηση των οποίων θα επιδιώξουμε άμεσα.
Είναι αυτονόητο ότι, ως βουλευτής του Νομού, θα συμμετέχω σε οτιδήποτε μου ζητηθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος, για το οποίο, είμαι βέβαιη ότι όλοι μας αγωνιούμε και εργαζόμαστε.
Αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις σας και θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις, την υλοποίηση τους.
Με εκτίμηση
Ελπίδα Τσουρή
Βουλευτής Νομού Χίου”







