Αρχική Νέα Τοπικά Δ. Ομηρούπολης: οι θέσεις των ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ για το Τεχνικό Πρόγραμμα

Δ. Ομηρούπολης: οι θέσεις των ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ για το Τεχνικό Πρόγραμμα

11

 Το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2007, συζητήθηκε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο Ομηρούπολης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 28 /2.
Νωρίτερα είχε δοθεί στη δημοσιότητα το ακόλουθο δελτίο τύπου από την παράταξη του Κώστα Μούνρου “Πολίτες Ομηρούπολης” που στην ουσία αιτιολογούσαν και γιατί θα καταψήφιζαν (καταψήφισε και η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δ. Ομηρούπολης)

«Eν όψει της συζήτησης για το Τεχνικό Πρόγραμμα θεωρούμε ότι σ’ αυτό απαραίτητα θα πρέπει να συμπεριληφθούν ενέργειες που θα αποσκοπούν:
• στην επικαιροποίηση του Τοπικού Αναπτυξιακού Προγράμματος του Δήμου, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων που ως τώρα δεν είχαν συμπεριληφθεί, ως ραχοκοκαλιά των κινήσεών μας για τα επόμενα χρόνια.
• στην ανάγκη για επέκταση των οικισμών Συκιάδας και Λαγκάδας.
• στην εκκίνηση όλων των απαραίτητων διαδικασιών ώστε να δρομολογηθεί ο χωροταξικός σχεδιασμός στην περιοχή μας.
• Στην προβολή των περιοχών και των αξιοθέατων του Δήμου εντός και εκτός Χίου στα πλαίσια ενός συγκεκριμένου σχεδίου που θα εκπονηθεί και θα υλοποιείται με την επίβλεψη επιτροπής τουρισμού.
• Στην καθιέρωση συγκεκριμένων κανόνων που θα αφορούν τις επιχειρήσεις σεβόμενοι το περιβάλλον, τα ιστορικά μας μνημεία και τις τοπικές κοινωνίες.
• Στη λειτουργία αναπτυξιακού forum του Δήμου που θα συγκροτηθεί από ανθρώπους που κατάγονται από το Δήμο μας και διαπρέπουν σε διάφορους τομείς στη Χίο και σε άλλες περιοχές:
• στην επέκταση των ευρυζωνικών δικτύων, ώστε αυτά να καλύψουν τη μεγαλύτερη δυνατή έκταση του Δήμου μας, για να εξασφαλίζεται ασφαλές, φτηνό και γρήγορο Internet στις επιχειρήσεις και στους κατοίκους.
• στο να δοθούν προτεραιότητες στα έργα ύδρευσης για το Βροντάδο, τα Αυγώνυμα και τη Σιδηρούντα».

Διαφήμιση