Αρχική Νέα Τοπικά Σε 40% αύξηση των εισιτηρίων θα οδηγήσει τυχόν υλoποίηση της πρότασης να...

Σε 40% αύξηση των εισιτηρίων θα οδηγήσει τυχόν υλoποίηση της πρότασης να βάλει και η Aegean δρομολόγιο για Θεσσαλονίκη

25

Άνω του 40% θα αυξηθούν τα αεροπορικά  εισιτήρια προς Θεσσαλονίκη αν αποδεχθεί την πρόταση του Νομάρχη η Aegean και δρομολογήσει αεροσκάφος προς Θεσσαλονίκη.


 


Η οικονομική παράμετρος της αύξησης των δρομολογίων έχει αποσιωπηθεί αλλά θα επηρεάσει σίγουρα την επιβατική κίνηση προς Θεσσαλονίκη και θα επιβαρύνει κυρίως τους μόνιμους επιβάτες της γραμμής (φοιτητές, δημοσίους υπαλλήλους και στρατιωτικούς)


 


Η γραμμή Χίος  – Θεσσαλονίκη σήμερα εξυπηρετείται μόνο από την Ολυμπιακή, που μειοδότησε στο διαγωνισμό του Δημοσίου για την εξυπηρέτηση αυτής της «άγονης γραμμής». Μόλις εκδηλώσει ενδιαφέρον και άλλη εταιρεία η γραμμή παύει να χαρακτηρίζεται άγονη και συνεπώς το εισιτήριο παύει να επιδοτείται από το κράτος και πληρώνεται εξ ολοκλήρου από τον επιβάτη.


 


Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι  αν σήμερα ένας επιβάτης μπει στο αεροπλάνο της Ολυμπιακής και κάνει το δρομολόγιο Χίο – Θεσσαλονίκη μετ’ επιστροφής θα πληρώσει 132€  ενώ αν μπει στο ίδιο αεροσκάφος  – στο ίδιο ταξίδι – από τη Μυτιλήνη θα χρεωθεί 174€  (και 6€ ακριβότερα αν επέλεγε την Aegean)


Συνεπώς άνευ επιδότησης το εισιτήριο θα οδηγηθεί σε μία τιμή μεταξύ 180 και 190€ από 132 που είναι σήμερα. Αύξηση περίπου  40%. Πράγμα που θα αλλάξει μετά βεβαιότητος τη συμπεριφορά του επιβατικού κοινού (για αυτό πιθανόν και η Aegean παραμένει επιφυλακτική να ικονοποιήσει το αίτημα του Νομάρχη).

Διαφήμιση