Πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι η Φιλαρμονική του Δήμου Χίου, τα έσοδα που θα εισπράξει από την συναυλία που θα δώσει την Κυριακή 24/6 στο θέατρο Καστρομηνά, θα τα διαθέσει σε άπορες οικογένειες του Δήμου.
Επειδή ο τόπος είναι μικρός και οφείλουν οι πάντες να γνωρίζουν όσα έχουν σχέση με τα κοινά, είμαι – θεσμικά – υποχρεωμένος να ρωτήσω τη δημοτική αρχή:
1)Υπάρχει ή όχι Απόφαση του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής με την έγκριση της Περιφέρειας Βορ. Αιγαίου που να επιτρέπει κάτι τέτοιο?
2)Με ποια κριτήρια θα γίνει η κατανομή των χρημάτων ?
3)Σε ποιες οικογένειες και έναντι ποίου ποσού?
4)Ποιοι θα τα δώσουν και με ποιο τρόπο ?
5)Υπάρχουν θεωρημένα από τη Δ.Ο.Υ. Χίου εισιτήρια για το σκοπό αυτό και έγινε γνωστοποίηση της ενέργειας αυτής στη συγκεκριμένη οικονομική υπηρεσία ?
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι έσοδα συναυλιών μπορούν να διατεθούν για συγκεκριμένο φιλανθρωπικό σκοπό όπως είναι η ενίσχυση συλλόγων, σωματείων ή ακόμη και μιας οικογένειας ή ενός προσώπου και αφού γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων στην οικεία Δ.Ο.Υ. Όμως γενικά για παροχή οικονομικών ενισχύσεων σε άπορες οικογένειες δίχως το Δ.Σ. του Νομικού προσώπου (που διοργανώνει την όλη προσπάθεια) να έχει καθορίσει το που, το πως και από ποιους θα διατεθούν, γίνεται από το Δήμο Χίου πρώτη φορά και ΄΄ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου΄΄ για τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας κάποιων αιρετών σ΄ αυτόν… (και επί δημοτικής αρχής Παντελάρα έγινε συναυλία για το Γηροκομείο, επί δημοτικής αρχής Μεννή για την Αγγελική Χατζηδημητρίου κλπ. όμως με αποφάσεις ομόφωνες και αφού τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες).
Δεν θα έχω αντίρρηση για την υλοποίηση μιας τέτοιας δράσης εάν δοθούν πειστικές απαντήσεις στα ανωτέρω ερωτήματα και – κυρίως – εάν σε όλα τούτα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της μείζονος αλλά και της ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Χίου οι οποίοι ούτε καν ενημερώθηκαν αλλά πληροφορήθηκαν τα τεκταινόμενα από τον τοπικό τύπο.
Γιώργος Φ. Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Χίου
Αντιπρόεδρος Δημοτ. Συμβουλίου







