Αντίθετα, ο Ναυτικός Ομλος Χίου θα έχει πολύ δύσκολο έργο για να πλασαριστεί στην πρώτη δυάδα του ομίλου της, που παίρνει το εισιτήριο για τους «16».
Ειδικότερα, ο Εθνικός κληρώθηκε στον 4ο όμιλο και απέφυγε τα «μεγαθήρια» από Ιταλία και Ουγγαρία. Οι «κυανόλευκοι» θα βρουν στο δρόμο τους τη σλοβενική Ολίμπια Λιουμπλιάνας, την Πρίμορατς Κότορ από το Μαυροβούνιο, τη γερμανική Σπαντάου Βερολίνου, την ισπανική Τεράσα και τη σερβική Βοϊβοντίνα Νόβι Σαντ. Καμία από αυτές τις ομάδες δεν είναι φόβητρο για τους παίκτες του Μάκη Βολτυράκη οι οποίοι, αν πιάσουν καλή απόδοση, θα πρέπει λογικά να περάσουν.
Το μοναδικό αρνητικό ήταν ότι ο Εθνικός δεν κατάφερε τελικά να πάρει τη διοργάνωση του Δ’ ομίλου, ο οποίος θα φιλοξενηθεί στη Λιουμπλιάνα από 11 έως 14 Οκτωβρίου.
Την εξάδα συμπληρώνουν η γαλλική Ολιμπίκ Νις και η ρουμανική Λεονάρντο Οραντέα, η οποία θα είναι και η διοργανώτρια του τουρνουά.
Λογικά, πρώτος στόχος του ΝΟΧ θα είναι να τερματίσει στην τρίτη ή στην τέταρτη θέση του ομίλου, προκειμένου να συνεχίσει στο LEN Trophy.
Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους ομίλους, ο Β’ θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη με τη συμμετοχή των Χόνβεντ (Ουγγαρία), Ντούισμπουργκ (Γερμανία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Σίμπενικ (Κροατία), Σπαρτάκ Βόλγκογκραντ (Ρωσία) και Ερυθρού Αστέρα (Σερβία). Ο Γ΄ όμιλος θα φιλοξενηθεί στη Νάπολι και τον απαρτίζουν οι Ποζίλιπο (Ιταλία), Μπρέντον Εγκερ (Ουγγαρία), Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο), Κόζιτσε (Σλοβακία), Μονπελιέ (Γαλλία) και Σαμπαντέλ (Ισπανία).
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ







