Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση Ελπίδας Τσουρή για το νέο οργανισμό του Νοσοκομείου Χίου

Ερώτηση Ελπίδας Τσουρή για το νέο οργανισμό του Νοσοκομείου Χίου

6

 Η επικείμενη ολοκλήρωση κατασκευής της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου της Χίου, αποτελεί μακροχρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για βελτίωση της ποιότητας παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους του νομού, αυτό τονίζει σε σχετική ερώτησή της προς τους συναρμόδιους υπουργούς η βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή και συνεχίζει:

Για να λειτουργήσει εύρυθμα η νέα πτέρυγα είναι απαραίτητη η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, όλων των κατηγοριών, δηλαδή η έγκριση νέου Οργανισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου, γεγονός το οποίο έχει επισημανθεί επανειλημμένα και μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Προεκλογικά, είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι ο νέος Οργανισμός έχει υπογραφεί από το Υπουργείο Υγείας και εκκρεμεί η υπογραφή του από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Πριν από λίγες ημέρες, όμως, έγινε γνωστό ότι ο νέος Οργανισμός επεστράφη στο Νοσοκομείο της Χίου, και η έγκρισή του παραπέμφθηκε στις καλένδες.
Επιπλέον, η ανάπτυξη και η αποτελεσματικότερη λειτουργία και οργάνωση του ΕΚΑΒ αποτέλεσε κύρια προτεραιότητα της πολιτικής στον τομέα της υγείας των προηγούμενων κυβερνήσεων. Στο πλαίσιο αυτό είχε προβλεφθεί η δημιουργία τομέων και παραρτημάτων του ΕΚΑΒ στην ελληνική περιφέρεια και στη Χίο, και, για το σκοπό αυτό, είχαν προκηρυχθεί οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού.
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί
1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα της Κυβέρνησης για την έγκριση του νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου της Χίου;
2. Για ποιους λόγους δεν εγκρίθηκε μέχρι σήμερα ο Οργανισμός;
3. Προτίθεται η Κυβέρνηση να εφαρμόσει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό λειτουργίας του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με τον οποίο προβλεπόταν η λειτουργία Τομέα ΕΚΑΒ στη Χίο, ώστε να διασφαλίζεται η κάλυψη των αναγκών του νησιού σε 24ωρη βάση και ο οποίος είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση;