Αρχική Νέα Τοπικά Προβληματισμένος από την απορροφητικότητα του Γ’ ΚΠΣ ο Περιφερειάρχης

Προβληματισμένος από την απορροφητικότητα του Γ’ ΚΠΣ ο Περιφερειάρχης

15

Με επίσκεψη στα γραφεία της ΤΥΔΚ συνεχίζει τις συναντήσεις του με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Χίο ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γιάννης Λέκκας, που από τις 23/10 βρίσκεται στο νησί.
Στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 25/10/2007, επισημαίνεται ο προβληματισμός για τη μη ικανοποιητική απορρόφηση κονδυλίων από το Γ’ ΚΠΣ.




                  Προβληματισμένος για την απορροφητικότητα ο Περιφερειάρχης
                                                Οι πρώτες επαφές με το Δήμο Χίου


Η άμεση  παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των έργων που πραγματοποιούνται στο νησί μας καθώς και η απορροφητικότητα των κονδυλίων που έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια  για την εκτέλεσή τους, είναι ο σκοπός της επισκεψης που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στην Χίο ο Γ. Γραμματέας  της Περιφέρειας Β. Αιγαίου κ. Ι. Λέκκας
Πρώτος σταθμός στην επίσκεψη του κ. Λέκκα  ήταν ο Δήμος Χίου όπου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  χθες υπήρχε εκτενής ενημέρωση από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου σχετικά με τα έργα που πραγματοποιούνται.
Ο κ. Λέκκας αμέσως  μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης  φάνηκε προβληματισμένος ως προς τους ρυθμούς απορρόφησης των κονδυλίων  ωστόσο δήλωσε ότι «Πιστεύω ότι πάμε καλά στην πορεία υλοποίησης και προόδου  των έργων. Εκτιμώ ότι  θα πετύχουμε τους στόχους μας όταν υπάρχει και η πίεση προς τους εργολάβους» τόνισε.
Σήμερα  ο κ. Λέκκας θα επισκεφτεί την Νομαρχία προκειμένου να αποκτήσει πλήρη εικόνα για τα έργα που πραγματοποιούνται στο νομό .
Στο πρόγραμμα των επαφών του στη Χίο υπάρχει προγραμματισμένη επίσκεψη στο Νοσοκομείο ενώ όπως δήλωσε ο ίδιος «στόχος του είναι να συναντηθεί με το σύνολο των δημάρχων του νομού» κάτι που δεν γνωρίζει αν θα είναι εφικτό.
Η πρώτη του δήλωση σχετικά με το κόστος του νέου λιμανιού και πριν την επίσκεψη του στην Νομαρχία ήταν ότι «το θέμα θα συζητηθεί όταν ξεκινήσει  το 4ο ΚΠΣ».
Ο αντιδήμαρχος Χίου κ.Πατελίδας αρμόδιος για την Τεχνική υπηρεσία του δήμου δήλωσε «Δώσαμε εξηγήσεις και χρονοδιαγράμματα για την πορεία υλοποίησης των έργων ,ενώ ως προς τους ρυθμούς με τους  οποίους κινούνται είπε ότι « θα  γίνουν καλύτεροι αν συντελέσει ο καιρός και η αρχαιολογία»
Αμέσως μετά  ο κ. Λέκκας ζήτησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων σε μια προσπάθεια να επισπευσθούν οι διαδικασίες πληρωμής των δικαιούχων έτσι ώστε να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς η α φάση του περιφερειακού δρόμου της πόλης.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 25/10/2007 (dimokratiki.org)

Διαφήμιση