Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Ισότιμη πρόσβαση στην υγεία και για τα Ατομα με αναπηρίες

Ισότιμη πρόσβαση στην υγεία και για τα Ατομα με αναπηρίες

42

 Το δικαίωμα των ΑΜΕΑ να αντλούν από το σύστημα τις ίδιες ακριβώς παροχές υγείας  με τους υπολοίπους πολίτες, θωρακίζει η απόφαση της επιτροπής υγείας  σύμφωνα με την οποία η χορήγηση άδειας για την λειτουργία ιατρείου θα δίνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου μόνο όταν βεβαιωμένα υπάρχει «ράμπα» για την πρόσβασή τους στο χώρο. 
Μέχρι στιγμής η νομοθεσία δεν υποχρέωνε τους ιδιώτες ιατρούς  να εξασφαλίζουν την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στα ιατρεία τους συνεπώς η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση  δεν μπορούσε να τους υποχρεώσει να διαμορφώσουν την είσοδό τους προκειμένου να είναι προσβάσιμη σε όλους.
Στην  τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής αγώνα για την Υγεία αποφασίστηκε να σταλθεί επιστολή στους ιδιώτες ιατρούς που να τους ενημερώνει για την απόφαση αυτή που σημειώτεον δεν  αφορά  τα  υπάρχοντα ιδιωτικά ιατρεία.
Για τα παραπάνω ενημερώνοντας ο αντινομάρχης Παντελής Στεφάνου, τόνισε ότι εκείνο που μπορεί να κάνει η  ΝΑΧ για να προασπίσει αυτό το δικαίωμα των ΑΜΕΑ, είναι να  μη χορηγεί άδεια λειτουργίας  σε ιατρεία, αν  πρώτα δεν έχει προβλεφθεί η ελεύθερη πρόσβαση των ΑΜΕΑ στους χώρους τους».

 

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 19/11/2007 (dimokratiki.org)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟικολόγοι- Πράσινοι: Με την αλλαγή του κλίματος παρούσα, όλα πρέπει να αλλάξουν
Επόμενο άρθρο“Υπηρέτης δύο αφεντάδων”, από το 2ο Γενικό Λύκειο Χίου