Αρχική Απόψεις Aρθρα ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: μαζική συμμετοχή στις απεργίες 26/11 & 12/12

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: μαζική συμμετοχή στις απεργίες 26/11 & 12/12

12

 ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Να πάρουν οι αγώνες ταξικό προσανατολισμό.
Να απαντήσουν στις σύγχρονες ανάγκες μας.


Στις δύσκολες μέρες που έρχονται και ενώ η επίθεση γενικεύεται, όλα δείχνουν και πάλι ότι, στη μάχη ενάντια στην αντιλαϊκή- αντιεκπαιδευτική πολιτική των Ε.Ε.- Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να υπάρξει μέσος δρόμος. Στη συνολική επίθεση που δεχόμαστε, χρειάζεται συνολική αντεπίθεση με θέσεις  που να χτυπούν την καρδιά της. Ο συσχετισμός δύναμης όμως στα Δ.Σ. των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών δεν επιτρέπει να γίνουν εστίες για αντίσταση και αντεπίθεση στη σαρωτική επιδρομή του κεφαλαίου στην παιδεία, στην εργασία, στην πρόνοια κλπ. Οι ηγετικές πλειοψηφικές ομάδες σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ  μεθοδικά φροντίζουν να σπρώχνουν το χρόνο και να προκηρύσσουν αποσπασματικούς αγώνες χωρίς συνέχεια, κλιμάκωση και προοπτική. Η αποφασιστική λοιπόν απάντηση στις πλειοψηφίες αυτές και στο σύνολο της αντιεκπαιδευτικής- αντιλαϊκής επίθεσης μπορεί να δοθεί πρώτα και κύρια από την αναμόρφωση του πλαισίου διεκδίκησης, με αιτήματα που θα αναδεικνύουν  τα προβλήματα σε όλο τους το βάθος και την έκταση, θα αποκαλύπτουν τις αιτίες τους και τους αυτουργούς και θα συσπειρώνουν ευρύτερες δυνάμεις. Γιαυτό, απαραίτητοι για μας όροι συμμετοχής είναι:
* Η υιοθέτηση του ταξικού πλαισίου του ΠΑΜΕ, που εγγυάται τη βαθύτερη πολιτική συνειδητοποίηση μέσα από τους αγώνες και μπορεί να ασκήσει ουσιαστική πολιτική πίεση.
* Η μαζική μας συμμετοχή στις απεργίες 26 του Νοέμβρη και 12 του Δεκέμβρη και η πάλη μέσα από αυτές για την αναμόρφωση του πλαισίου είναι ένας δρόμος για να μπορέσουμε να προσδώσουμε συνέχεια και κλιμάκωση στους αγώνες, είναι ένας τρόπος ώστε να δημιουργηθεί το υπέδαφος για ουσιαστικά ρήγματα  στην κυρίαρχη πολιτική μέχρι την ανατροπή της.
* Η απόρριψη των αναντίστοιχων με το βάρος της  επίθεσης  διαχειριστικών πλαισίων  των δύο Ομοσπονδιών, που αποπροσανατολίζουν, αποσυντονίζουν και καλλιεργούν  σύγχυση και ψευδαισθήσεις.
Οι προωθούμενες αντιδραστικές αλλαγές είναι στρατηγικής σημασίας για το κεφάλαιο. Γιαυτό και κάθε μάχη που δίνει το εκπαιδευτικό και γενικότερα το εργατικό κίνημα πρέπει να είναι ενάντια στις αναδιαρθρώσεις, στην τάξη που τις έχει ανάγκη και σε κάθετη ρήξη με τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς σχηματισμούς που τις υποστηρίζουν.
  Με αυτούς τους όρους και γιαυτούς τους λόγους  το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί τους δασκάλους και τους καθηγητές να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία της ερχόμενης Δευτέρας, 26 του Νοέμβρη 2007.
  Παλεύουμε  τώρα για:
* Να έχουν οι αγώνες συνέχεια- κλιμάκωση και προοπτική με ταξικά  και παλλαϊκά χαρακτηριστικά.
* Να απαντούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
* Να ανοίξει ο δρόμος για συνολική αντεπίθεση.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ  ΣΤΙΣ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ  ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διαφήμιση