Αρχική Νέα Τοπικά Παρέμβαση Νομάρχη Χίου για τους αλιείς στην Επιτροπή των Περιφερειών στις Βρυξέλλες

Παρέμβαση Νομάρχη Χίου για τους αλιείς στην Επιτροπή των Περιφερειών στις Βρυξέλλες

6

Συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες η 72η Σύνοδος Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών, όπου θα παραβρεθεί ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης ως μέλος της εθνικής μας αντιπροσωπείας.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνεται και συζήτηση σχετικά με την προστασία του θαλάσσιου πλούτου, όπου θα παραβρεθεί ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Αλιείας και Ναυτιλιακών Υποθέσεων Joe Borg.

Με αφορμή αιτήματα των αλιέων του Αιγαίου, ο Νομάρχης θα υποβάλει επίκαιρο ερώτημα στον Επίτροπο σχετικά με το θέμα της προστασίας των αλιευμάτων. Ειδικότερα θα αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο πρόκειται η Ε.Ε. να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι παρόλο που σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία απαγορεύεται η αλιεία με τράτες και γρι-γρι στο Αιγαίο από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο, η γειτονική Τουρκία επιτρέπει αυτές τις μεθόδους, με αποτέλεσμα να προκαλείται υπεραλίευση εις βάρος των αλιέων του Αιγαίου.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Τουρκία επιθυμεί να ενταχθεί στην Ε.Ε. θα ερωτηθεί ο κ. Επίτροπος για τα μέτρα που πρόκειται να λάβει η Ε.Ε. για να συμμορφωθεί η γειτονική χώρα στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι δημοσιογράφοι απεργούν για το ασφαλιστικό
Επόμενο άρθροΑφιέρωμα στους Χιώτες Ευεργέτες της Αθήνας και του Πειραιά