Αρχική Νέα Τοπικά Αλέκος Γαϊτάνος :”O Ασλάν έφυγε. Τα αμείλικτα ερωτήματα παραμένουν”

Αλέκος Γαϊτάνος :”O Ασλάν έφυγε. Τα αμείλικτα ερωτήματα παραμένουν”

18

Ο Ασλάν έφυγε. Ήδη βρίσκεται αναπαυμένος στα χώματα της ιδιαίτερης πατρίδας του το Τεπελένι της Νότιας Αλβανίας, εκεί όπου είκοσι ένα χρόνια πριν είδε το πρώτο φως της ημέρας. ¶νθρωποι του μεροκάματου οι γονείς του ωθούμενοι από το έντονο μεταναστευτικό ρεύμα της εποχής, βρήκαν στο νησί μας την καινούρια πατρίδα για να οικοδομήσουν για αυτούς και τα παιδιά τους μια καλύτερη ζωή.
Ζωή που για τον Ασλάν χάθηκε απρόσμενα και εντελώς ανεξήγητα για εμάς όλους όσους τον γνωρίζαμε πολύ καλά. Συνάδελφοι στην οικοδομή, συναθλητές στην ποδοσφαιρική ομάδα της γειτονιάς, φίλοι και γνωστοί αναγνώριζαν στο πρόσωπό του τον αθεράπευτα ερωτευμένο με τις χαρές της ζωής άνθρωπο, τον πάντα πρόθυμο και ακάματο νέο που μόνο ο θάνατος λύγισε σε Νοσοκομείο της Αθήνας.


Ο Ασλάν πάλεψε άνισα μια βδομάδα. Νοσηλεύθηκε για λίγες ημέρες στο Νοσοκομείο της Χίου, όπου και τον είδα για τελευταία φορά την ημέρα που οι πολίτες διαδήλωναν διεκδικώντας  καλύτερες συνθήκες νοσοκομειακής περίθαλψης στο Νομό μας. Για να μη χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές στον τόπο μας.


Μαχητής από τη φύση του καρτερικά υπέμενε  τους φρικτούς πόνους της αρρώστιας που οι γιατροί του καρδιολογικού τμήματος συγκινητικά προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν. Μιας αρρώστιας που δυστυχώς όπως τραγικά στη συνέχεια αποδείχθηκε, ξεπερνούσε τα όρια του απλού καρδιολογικού προβλήματος. Όπως ξεπέρασε και τις ανθρώπινες αντοχές του Ασλάν.


Ο Ασλάν κατέληξε σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου διακομίσθηκε, ακριβώς μια εβδομάδα μετά από την πρώτη εισαγωγή του στο Νοσοκομείο της Χίου. Τα ακριβή αίτια του θανάτου δεν τα γνωρίζουμε. Οι περιρρέουσα φημολογία αναφέρεται σε αιμορραγικά αίτια στην κοιλιακή χώρα. Αίτια που θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν πολύ νωρίτερα. Αίτια που οδήγησαν στον αδόκητο θάνατο ένα νέο παιδί . Ένα τεράστιο «γιατί» πλανάται πάνω από τη μικρή μας κοινωνία. 
Ο Ασλάν δυστυχώς έφυγε. Τα αμείλικτα ερωτήματα παραμένουν.

 

Αλέκος Γαϊτάνος, Επικεφαλής ΕΑΚ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝέα Τμήματα Λαθρομετανάστευσης με 150 συνοριοφύλακες
Επόμενο άρθροΕορτασμός των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος στις 17/12