Αρχική Νέα Τοπικά Δημοσιογράφοι: Απεργία την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου – Στάση εργασίας την Πέμπτη 20...

Δημοσιογράφοι: Απεργία την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου – Στάση εργασίας την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου

24

 “Η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης και η επιμονή της σε σχεδιασμούς που ανατρέπουν κεκτημένα δεκαετιών, με αποκορύφωμα την υφαρπαγή πόρων ασφαλιστικών ταμείων που ουδέποτε επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό, συναντούν την καθολική αντίδραση του δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Συντακτών Ημερησίων εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου & Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ). Τονίζει έτσι:


Την  Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007 οι δημοσιογράφοι κατεβαίνουν σε νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, με τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 μ. ως τις 3 μ.μ.


Η κυβέρνηση, είναι προφανές, δεν έλαβε το ηχηρό μήνυμα της καθολικής συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία της 12ης Δεκεμβρίου και παραμένει αμετακίνητη στην γενική κατεύθυνση της δήθεν «μεταρρύθμισης» που έχει προαναγγείλει. «Μεταρρύθμιση» που αποσκοπεί στην περικοπή των συντάξιμων αποδοχών και στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, παράλληλα με την καταβαράθρωση ασφαλιστικών οργανισμών τους οποίους με κόπους και θυσίες στηρίζουν, εδώ και δεκαετίες, οι εργαζόμενοι.


Η αναγγελθείσα ενοποίηση ασφαλιστικών Ταμείων είναι βέβαιο ότι συν τω χρόνω θα οδηγήσει στη χρεοκοπία τους και στη διακύβευση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων χιλιάδων εργαζομένων που καταβάλλουν γενναίες εισφορές, προσδοκώντας μια αξιοπρεπή σύνταξη.


Ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας προσανατολίζεται στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, μετά τις γιορτές, προειδοποιώντας ότι οιαδήποτε ανατροπή των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων θα σηματοδοτήσει μετωπική και ανυποχώρητη σύγκρουση με την κυβέρνηση.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καλεί τους δημοσιογράφους μαζικά να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου -η οποία ξεκινά στις 6 π.μ. της Τετάρτης και εκπνέει στις 6 π.μ. της Πέμπτης- και στην τρίωρη στάση εργασίας της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου (12μ. – 3μ.μ.).


 


    Οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας απαιτούν:


     


Την αυτοτέλεια και το αυτοδιοίκητο των ασφαλιστικών μας Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης και όχι την κατάργησή τους με το τέχνασμα της ενοποίησης.
·         Την αποτροπή κάθε απόπειρας ιδιωτικοποίησης του ασφαλιστικού.


·         Την άμεση απόσυρση οιασδήποτε σκέψης υφαρπαγής πόρων των Ταμείων των δημοσιογράφων.


·         Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της τελευταίας 15ετίας.


·         Την καταβολή των οφειλομένων στα ασφαλιστικά Ταμεία.


·         Τη διατήρηση και αναβάθμιση των υπηρεσιών και παροχών.


·         Την εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης όλων των εργαζομένων στα οικεία ασφαλιστικά Ταμεία με πλήρη κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα και απαρέγκλιτη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. 


·         Την άμεση αύξηση των συντάξεων ώστε να καλυφθούν οι απώλειες της τελευταίας δεκαετίας ,

καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ.