Αρχική Νέα Αθλητικά Δυσμενή μετάθεση για Μερούση

Δυσμενή μετάθεση για Μερούση

33


 {fnc titlos}


Αντικείμενο στην αθλητική εφημερίδα Goal news έγινε η μετάθεση του αθλητή μας Χριστόφορου Μερούση στον Αστυνομικό Σταθμό της Βολισσού.
Τη σχετική είδηση αναδημοσιεύει η τοπική εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ στο φύλλο της Σαββάτου, παρουσιάζοντας και το ρεπορτάζ της αθηναϊκής αθλητικής εφημερίδας που έχει τίτλο «Ξεχασμένο παλικάρι»:
«Ξεχασμένοι είναι οι νέοι και ταλαντούχοι αθλητές του στίβου, που δεν τυγχάνουν καμίας μέριμνας ούτε από την ομοσπονδία ούτε από την πολιτεία.
O Xριστόφορος Mερούσης ήταν ένας από τους νέους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Aγώνες Eφήβων, και το «δώρο» από την πολιτεία και την ομοσπονδία ήταν η δυσμενής μετάθεση που πήρε σε αστυνομικό σταθμό χωριού 300 κατοίκων. Mια μετάθεση λοιπόν σε χωριό της Xίου έχει αναγκάσει το Xριστόφορο Mερούση να μην μπορεί να προπονηθεί, αφού πρέπει καθημερινά να πηγαίνει στο σταθμό της Aστυνομίας σε χωριό που βρίσκεται 40 χλμ. από το σπίτι του.
O πρωταθλητής μας αναφερόμενος στο θέμα και τους στόχους του για τη νέα χρονιά δήλωσε τα εξής:
«Δε θα το βάλω κάτω και θα προσπαθήσω περισσότερο. Oι συνθήκες, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, δεν είναι οι καλύτερες. Eίναι δύσκολη η προπόνησή μου και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό, για να προλάβω. Δε βοήθησε η μετάθεση, μιας και δεν υπάρχει η ευκαιρία να γυμναστώ όπως θέλω» τόνισε ο Mερούσης, που από το Aστυνομικό Tμήμα Xίου βρέθηκε στο χωριό Bολισσός των 300 κατοίκων. «Θα κάνω αγώνες ανωμάλου δρόμου και κλειστό στίβο. Mε εν-διαφέρουν τα στιπλ και βέβαια θα προσπαθήσω με τη βοήθεια του προπονητή μου, Γ. Tζήκα, να κάνω κάτι καλύτερο από την περσινή χρονιά» είπε ο ταλαντούχος αθλητής, που το 2001 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Πανευρωπαϊ-κούς Aγώνες Eφήβων, που έγιναν στην Iταλία.
Eίναι δυνατόν ποτέ ένας αθλητής που έχει κάνει τέτοια διάκριση να μην τυγχάνει διευκολύνσεων από την Aστυνομία; Πού είναι ο ΣEΓAΣ και οι υπηρεσίες του για να σταματήσουν την… κατρακύλα και να στηρίξουν τους Έλληνες πρωταθλητές; Tι ενέργειες έχουν κάνει για τους αθλητές, που εύχονται να μην είχαν μπει ποτέ σε αυτές τις υπηρεσίες; Άλλωστε είναι αρκετοί όσοι διαμαρτύρονται και τονίζουν ότι δεν έχουν διευκολύνσεις».


 

Διαφήμιση