Αρχική Νέα Τοπικά Διπλό δρομολόγια την ίδια μέρα από Καβάλα- Θα το δει το υπουργείο;

Διπλό δρομολόγια την ίδια μέρα από Καβάλα- Θα το δει το υπουργείο;

27

  Η προβληματική σύνδεση της Χίου με τα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας αλλά και τη γειτονική Σάμο, έχει τεθεί επανειλημμένα από πολιτικά πρόσωπα και φορείς του νομού προς την Κυβέρνηση.
     Μέχρι και σήμερα όμως το πρόβλημα παραμένει άλυτο και οι διαμαρτυρίες ειδικά των επαγγελματιών που βλέπουν απόμακρες τις συγκεκριμένες αγορές πετάγονται στο καλάθι των αχρήστων.
     Από το σημείο αυτό όμως μέχρι να κινδυνεύουν να μπουν δυο καράβια την ίδια μέρα στην ίδια γραμμή, δεν θα μπορούσε κανένας να το φανταστεί.
     Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας εξετάζει το αίτημα της εταιρείας SAOS για δρομολόγηση του πλοίου ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ στη γραμμή Καβάλα- Χίος- Σάμος και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, που όμως συμπίπτει με διαφορά λίγων ωρών με το αντίστοιχο δρομολόγιο της εταιρείας Agoudimos με το πλοίο ΠΗΝΕΛΟΠΗ.
     Συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα το πλοίο ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ αναχωρεί στις 6.00 μ.μ.από Καβάλα για Χίο, ενώ 2 ώρες αργότερα πρόκειται να εκτελέσει το ίδιο δρομολόγιο και το πλοίο ΠΗΝΕΛΟΠΗ! Το απόγευμα της Τρίτης με την ίδια σειρά περνούν και πάλι τα δύο καράβια με προορισμό την Καβάλα.
     Το σκηνικό είναι το ίδιο και κάθε Παρασκευή, όπου στις 6.00 μ.μ. φεύγει το ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ αυτή τη φορά από τη Θεσσαλονίκη, και μετά από 2 ώρες περίπου ακολουθεί το πλοίο ΠΗΝΕΛΟΠΗ.
     Το δεύτερο αίτημα για τα δρομολόγια είναι από την εταιρεία ΣΑΟΣ, και σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο ΕΝ και Νησιωτικής Πολιτικής, Αιγαίου πιθανόν να το απορρίψει αφού τελικά παραμένει για το επόμενο διάστημα και το ΠΗΝΕΛΟΠΗ στη γραμμή.
    
     Αντιδράσεις φορέων
     Τα ιδιαίτερα οξυμμένα ζητήματα που αφορούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας, μας σχολίασε ο εκπρόσωπος των σωματείων συνταξιούχων ναυτικών στην Επιτροπή Αγώνα για καλύτερες ακτοπλοϊκές συνδέσεις Νίκος Γιόμελος. Βέβαια ο αγώνας της Επιτροπής έχει ατονήσει, μιας και μετά από τον έντονο αγώνα κρατήθηκαν σε ισχύ οι εκπτώσεις αλλά όπως είπε ο κ. Γιόμελος είναι ανάγκη να διεκδικήσουμε δυναμικά την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
     Σε επικοινωνία που είχαμε εξάλλου με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αντώνη Ζαννίκο μας δήλωσε ότι από το λανθασμένο αυτό τρόπο χειρισμού των δρομολογίων πλήττονται κύρια οι επαγγελματίες του νομού όπως και ο τουρισμός.
     Το αίτημα προς το υπουργείο Αιγαίου παλαιότερα, αλλά και τώρα με την ενοποίηση του με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας είναι να γίνονται τα δρομολόγια σε διαφορετικές μέρες έτσι ώστε να αυξηθεί και η πυκνότητα.
     Αναμένουμε να δούμε αν πράγματι στο ΥΕΝ αντιδράσουν έγκαιρα ή θα δίνουν επιδοτήσεις για πλοία που ούτε κατά διάνοια μπορούν να γεμίσουν με κόσμο και εμπορεύματα ταξιδεύοντας την ίδια μέρα, και πολύ περισσότερο να εξυπηρετήσουν τους αιγαιοπελαγίτες.
    
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 15/1/2008 (dimokratiki.org)