Αρχική Νέα Τοπικά Στο Νομάρχη Λέσβου το φλουρί της Πίτας της Περιφέρειας

Στο Νομάρχη Λέσβου το φλουρί της Πίτας της Περιφέρειας

8

       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ


Ταχ. Δ/νση: Π. Κουντουριώτου 77                             Μυτιλήνη, 15 Ιανουαρίου 2008
Τ.Κ.: 81 100 Μυτιλήνη
Τηλ: 22510 – 28935 / 27894
FAX: 22510 – 27601
Email: pba@otenet.gr
Πληροφορίες: Δήμητρα ΛαχουρήΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤην πρωτοχρονιάτικη πίτα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, έκοψε σήμερα το μεσημέρι,   ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Γιάννης Λέκκας, στη Λέσχη  Αξιωματικών Φρουράς Μυτιλήνης, στο Κιόσκι.


Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Μηθύμνης και Μυτιλήνης κ.κ. Χρυσόστομος και Ιάκωβος, οι οποίοι τέλεσαν τον Αγιασμό, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο βουλευτής του Νομού Λέσβου κ. Ιωάννης Γιαννέλλης, εκπρόσωποι του α΄ και β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης, Διευθυντές και Προιστάμενοι Υπηρεσιών, καθώς και  οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Γιάννης Λέκκας αφού τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στον χαιρετισμό του τόνισε:


«Είθισται στην κοπή της πίτας να γίνετε ένα μικρός απολογισμός των πεπραγμένων της Περιφέρειας. Και φέτος η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όχι μόνο ικανοποίησε τον επιθυμητό στόχο του Ν+2 από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα αλλά ξεπέρασε και  τον στόχο κατά 7 περίπου εκατομμύρια ευρώ, ενώ η απορρόφηση έφτασε στο 72%. Το αποτέλεσμα αυτό  οφείλεται στις προσπάθειες όλων σας. Στις προσπάθειες της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, της Διεύθυνσης Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, του Περιφερειακού Ταμείου, των ΤΥΔΚ και όλων των συνεργατών μου στην Περιφέρεια τους οποίους οφείλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου. Σας ευχαριστώ όλους δημόσια γι’ αυτή την κοινή προσπάθεια. Ευχαριστώ επίσης είπε ο κ. Λέκκας και τα ΜΜΕ για την προσπάθεια που κάνουν να ενημερώσουν τους πολίτες της Περιφέρειας μας για το έργο και τις δράσεις που υλοποιούνται. Αναφερόμενος στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» ο κ. Λέκκας  τόνισε ότι το Πρόγραμμα εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς καθώς έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα μέχρι σήμερα 757 έργα συνολικού προϋπολογισμού 113,6 εκ. ευρώ. Χρηματοδοτήθηκαν την χρονιά που πέρασε πρόσθεσε ο κ. Λέκκας, επενδυτικά σχέδια Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Σχέδια Βελτίωσης Γεωργικής και Ζωικής Παραγωγής με στόχο την πρόοδο και την οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας. Η προσπάθεια όμως δε σταματά εδώ, σημείωσε ο κ. Λέκκας, καθώς το 2008 είναι μια σημαντική χρονιά για την ανάπτυξη του τόπου μας. Είναι το έτος που ολοκληρώνεται το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και ξεκινά μια νέα αναπτυξιακή προσπάθεια για την Περιφέρεια μας με την ενεργοποίηση της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2007 – 2013. Η Περιφέρεια μας έχει ανάγκη από μεγάλα έργα και μέσα από το Δ΄ΚΠΣ  πιστεύω, ελπίζω και υπόσχομαι ότι θα εργαστώ για την ένταξη έργων μακράς αναπτυξιακής πνοής που θα λύσουν πολλά προβλήματα στα νησιά μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Περιφέρεια μας καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να μειώσεις τις ανισότητες μεταξύ των Περιφερειών. Αυτό τον στόχο θα υπηρετήσω και την νέα χρονιά που διανύουμε. Με τη συνεργασία όλων σας μπορούμε να τα καταφέρουμε, έχοντας σαν μοναδικό στόχο την πρόοδο και την ισόρροπη ανάπτυξη των νησιών μας».


Το τυχερό φλουρί της πίτας κέρδισε για δεύτερη συνεχή χρόνια ο Νομάρχης Λέσβου κ. Παύλος Βογιατζής στον οποίο ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας προσέφερε ένα δώρο μαζί με τις ευχές του για υγεία και ευόδωση των προσπαθειών του στη Νομαρχία Λέσβου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤην ιστορία της ΕΛΜΕ Χίου καταγράφει ο Ιάκωβος Μπριλής
Επόμενο άρθροΧωρίς πλοίο στην άγονη Αλεξανδρούπολη- Ρόδος