Η απόφαση του Πανεπιστημίου είναι δεδηλωμένη για τα Ταμπάκικα. Ίσως και να είναι αδύνατον να εξεταστεί αυτή τη στιγμή άλλη μιας και μέσω δωρεών κυρίως αποκτήθηκαν κτήρια- παλιά βυρσοδεψεία- στην περιοχή.
Ο γραφειοκρατικός κυκεώνας όμως, που έκανε τον Πρύτανη κ. Τρούμπη να στηλιτεύσει το όλο μηχανισμό αλλά και τη συντεχνιακή δύναμη των μηχανικών- εργοληπτών κατά τη συζήτηση για το κτηριακό στη σχετική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο στις 24/1/2008, εμποδίζει στο να προχωρήσουν οι διαδικασίες.
Χρειάζεται πάντως να ερευνηθεί γιατί τόσα χρόνια από την ημέρα των μεγάλων δωρεών από τις οικογένειες Ζαφειράκη και Λω δεν υπήρχε η ανάλογη συνεργασία με Δήμο Χίου και Νομαρχία ώστε η περιοχή να χαρακτηριστεί για εκπαιδευτική χρήση.
Ο αντιδήμαρχος Χίου Σιδερής Αμέντας τόνισε ότι από σήμερα κιόλας θα προχωρήσει στην εξέταση του θέματος ώστε να γίνει ο συγκεκριμένος καθορισμός.
Σημειώνοντας ο κ. Τρούμπης πως είναι Δημόσιο Πανεπιστήμιο και επιθυμούν να παραμείνουν, τόνισε ότι το θέμα με τα Ταμπάκικα βρίσκεται στο στάδιο των προμελετών. Στις 31 Ιανουαρίου δίνεται δε η προκήρυξη για την οριστική μελέτη για το κτήριο Ζαφειράκη.
Τη δεδηλωμένη θέση της Πανεπιστημιακής κοινότητας που πριν ένα χρόνο υπέγραψε για αυτό, να δημιουργηθεί η Πανεπιστημιούπολη Χίου στα Ταμπάκικα, σημείωσε και ο κοσμήτορας κ. Καρκαζής. Πρόσθεσε δε ότι το Πανεπιστήμιο αποτελεί μια στρατηγική επένδυση και θα είναι εις βάρος μας μακροπρόθεσμα αν δεν απεμπλακεί από τα μικροπολιτικά και τα μικροσυμφέροντα.
Αυτή τη στιγμή στην Πρυτανεία τρέμουν με το κόστος των απαλλοτριώσεων, αφού τα παλιά χωράφια μετατρέπονται σε οικόπεδα με μεζονέτες, αλλά και από το γεγονός ότι μπορεί στα Ταμπάκικα να υπάρξει σημαντική χρονική καθυστέρηση όπως και αύξηση του προϋπολογισμού από τυχόν αρχαιολογικά ευρήματα.
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: θέλουμε Πανεπιστημιούπολη στα Ταμπάκικα
Διαφήμιση







