Αρχική Νέα Τοπικά Λαϊκή συνέλευση στον Βροντάδο, απολογισμός Δημάρχου

Λαϊκή συνέλευση στον Βροντάδο, απολογισμός Δημάρχου

12

 Περίπου 80 άτομα παρέστησαν και κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους στη λαϊκή συνέλευση Βροντάδου, που έγινε την Τετάρτη 23/1, στην αίθουσα της ΠΕΚΕΒ.
Ο δήμαρχος Ομηρούπολης Γιάννης Μαλαφής στην εισήγηση του, αναφέρθηκε στην «δύσκολη πρώτη χρονιά» τονίζοντας ότι «ήταν μια χρονιά νοικοκυρέματος και συμμαζέματος που δεν έδωσε στην δημοτική αρχή την δυνατότητα να παράγει έργο».
Παράλληλα τόνισε ότι «και εμείς δεν είμαστε ευχαριστημένοι και θα διεκδικήσουμε και θα προσφέρουμε πολλά περισσότερα»
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας  Μούνδρος, άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή κατηγορώντας την για «διαχειριστική λογική στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων», ενώ παρουσίασε και μια κατάσταση στην οποία   καταγράφονταν τα προβλήματα του Βροντάδου, «έτσι όπως τα παρουσιάζουν οι δημότες», όπως ανέφερε.
Κριτική, αλλά σε άλλη βάση, άσκησε και ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας,  Μάρκος Σκούφαλος, λέγοντας ότι «η δημοτική αρχή δεν πραγματοποίησε έργο και δεν διεκδίκησε πόρους που θα βοηθούσαν στην υλοποίηση του». Επίσης ο κ. Σκούφαλος αναφέρθηκε και στα θέματα   που η παράταξή του είχε ζητήσει να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο κάτι που όπως είπε «δεν έγινε πάντα αποδεκτό».
Ο δημοτικός σύμβουλος Αγαπητός Βασιλάκης, που εκπροσώπησε  την παράταξη του Δ. Παπαληού, ανέφερε ότι «δεν είναι όλα μαύρο ή άσπρο, αλλά υπάρχει και το γκρι», ενώ τόνισε ότι «η παράταξή μας όλο αυτό το χρόνο απέδωσε τα του Καίσαρος στον Καίσαρα και τα του Θεού στον Θεό».
Προβληματισμούς και απορίες κατέθεσαν οι δημότες του Βροντάδου προς τον κ. Μαλαφή και ειδικότερα εστιάστηκαν στο θέμα των οικονομικών προβλημάτων , στο θέμα της ποιότητας του νερού, στην αποχέτευση και στο οδικό δίκτυο, τόσο στο εσωτερικό του Βροντάδου όσο και στον παραλιακό δρόμο.
Αξιοσημείωτη ήταν η απάντηση του κ. Μαλαφή, ως προς την οικονομική κατάσταση που παρέλαβαν από την απερχόμενη δημοτική αρχή λέγοντας, «Το χρέος που παραλάβαμε ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί, λόγω της εκκρεμότητας με την ΤΕΔΗΒ και τις κοινοπραξίες».
«Άλλο το χρέος, και άλλο το έλλειμμα», διευκρίνισε πάντως ο κ. Μαλαφής.
Αναφορά έγινε και στο ύψος του δανείου, που επιθυμεί να συνάψει ο δήμος Ομηρούπολης με τον δήμαρχο να δηλώνει ότι «Δεν πήραμε δάνειο το 2007, παλέψαμε με τις δικές μας δυνάμεις, αλλά το 2008 θα προβούμε στη σύναψη δανείου για το ΙΚΑ των εργαζομένων της ΤΕΔΗΒ(125.000) και τις ασφαλιστικές εισφορές των υπαλλήλων του δήμου (250.000), για τις οποίες υπάρχει σε εξέλιξη η ΕΔΕ, που διενεργήθηκε.
Σε γενικές γραμμές, πάντως, η δημοτική αρχή Μαλαφή υποσχέθηκε  την επόμενη χρονιά να μπουν σε στάδιο υλοποίησης , οι μελέτες που υπάρχουν για έργα στο Βροντάδο «στα πλαίσια  της γενικότερης στρατηγικής που υπάρχει για τον δήμο Ομηρούπολης», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος.

 

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 25/1/2008

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτις 5:15 τα ξημερώματα εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος
Επόμενο άρθροΑποτελέσματα διασυλλογικού πρωταθλήματος ανωμάλου δρόμου στα Καρδάμυλα