Αρχική Νέα Τοπικά Λιμενικά έργα, ΧΥΤΑ και παραλιακός Βροντάδου στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής...

Λιμενικά έργα, ΧΥΤΑ και παραλιακός Βροντάδου στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’

11

 Με πολλές και σημαντικές αποφάσεις για έργα που υλοποιούνται στο νομό Χίου ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ (Ν.Ε.) την Παρασκευή 25/01/2008.
Η Ν.Ε. προχώρησε στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για το έργο «Αποκατάσταση ζημιών Λιμενικών εγκαταστάσεων Νομού Χίου». Το έργο προϋπολογισμού 180.000 ευρώ περιλαμβάνει την εκβάθυνση του κεντρικού λιμένα Χίου καθώς και παρεμβάσεις στα λιμανάκια Φάρκαινας, Κώμης και Αγίου Ιωάννη. Στο σημείο αυτό, ο Νομάρχης τόνισε ότι τα χρήματα δεν επαρκούν για ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, και είναι ανάγκη να εξασφαλιστούν επιπλέον πιστώσεις.
Μετά από εκδίκαση ενστάσεων, αναδείχθηκε ανάδοχος για το Έργο «Τεχνικός Σύμβουλος για την κατασκευή ΧΥΤΑ 2ης διαχειριστικής ενότητας Ν. Χίου», το οποίο αφορά στην παροχή υπηρεσιών συμβούλου στη Ν.Α. Χίου, για την υλοποίηση του Έργου του ΧΥΤΑ στη θέση Πυργιά.
Αναφορικά με τη μελέτη κυκλοφοριακής ρύθμισης παραλιακού δρόμου Βροντάδου, η Ν.Ε. ενέκρινε την παραλαβή του 1ου σταδίου τοπογραφικής αποτύπωσης της μελέτης, και έδωσε εντολή για να προχωρήσει το επόμενο στάδιο της μελέτης.
Επίσης, εγκρίθηκε και δημοπρατείται το έργο «Ανακατασκευή λιμνοδεξαμενής Αρβανίτισσας», προϋπολογισμού 25.000 ευρώ, που αφορά σε εργασίες συντήρησης, βελτίωσης και ανακατασκευής στην υπάρχουσα λιμνοδεξαμενή στην περιοχή Παναγίας Αρβανίτισσας.
Τέλος, εγκρίθηκαν οι προκαταρκτικές στατικές μελέτες των γεφυρών στο πλαίσιο της μελέτης δρόμου Νεοχωρίου – Καλλιμασιάς,  παράκαμψη Καλλιμασιάς.

Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α. Χίου
 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠολίτες Ομηρούπολης: γιατί ψηφίσαμε υπέρ του δανείου
Επόμενο άρθροΚηδεύεται ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών