Αρχική Νέα Τοπικά Ενωμένοι οι Καρδαμυλίτες κατά Νομάρχη!

Ενωμένοι οι Καρδαμυλίτες κατά Νομάρχη!

31

 Με αφορμή το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 25 – 1-2008 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, ομόφωνα οι δημοτικές παρατάξεις  στη συνεδρίαση  του Δ.Σ. Καρδαμύλων που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα διατύπωσαν την έντονη δυσαρέσκεια τους για το έλλειμμα έργου που παρατηρείται από την πλευρά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης  στη Βόρεια Χίο και ειδικότερα στο Δήμο Καρδαμύλων καθώς  και για το   περιεχόμενο  του δελτίου τύπου όπου ο Δήμαρχος Καρδαμύλων κατηγορείται για άγνοια του έργου που επιτελεί  στο Δήμο μας  η Ν.Α. Χίου και για αδυναμία διεκδίκησης πόρων από την πολιτεία.
  θεωρούμε χρήσιμο και ωφέλιμο προς αποκατάσταση της αλήθειας να αναφέρουμε τα ακόλουθα:


1. Η αναφορά της Ν. Α.  Χίου, στη κατασκευή φράγματος στο Σαραπειό και στον ΧΥΤΑ 1ης Διαχ. Ενότητας, ως έργα που υλοποιούνται προς όφελος της Β. Α. Χίου, είναι μάλλον ατυχής, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για έργα που «φιλοξενεί» ο Δήμος Καρδαμύλων με σκοπό την εξυπηρέτηση κυρίως των υπόλοιπων Δήμων του νησιού ενώ για ανταποδοτικά οφέλη του Δήμου Καρδαμύλων δεν γίνεται η παραμικρή νύξη. Ειδικότερα  για το φράγμα του Σαραπειού, δεν  προβλέπεται στη μελέτη η κατασκευή και χρηματοδότηση των δικτύων για την διασφάλιση της λειτουργίας όσον αφορά την επάρκεια σε νερό του φράγματος. Πράγμα το οποίο θα εξυπηρετούσε και τις υδρευτικές ανάγκες των Καρδαμύλων.
2. Πολλά από τα έργα που αναφέρονται στο δελτίο τύπου της Ν. Α. Χίου είναι έργα παλαιότερων τεχνικών προγραμμάτων, που δεν υλοποιήθηκαν, όπως το ορειβατικό καταφύγιο Βικίου (με έτος ένταξης το 2007) και η αντιπλημμυρική προστασία Λήμνου (2006). Άλλα, όπως η ανακατασκευή του οδικού δικτύου Καμπιά – Λεπτόποδα, που αποτελεί  αίτημα πολλών ετών από το Δήμο Καρδαμύλων  αν και εντάχθηκαν  και φέτος στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Ν. Α. Χίου, η προβλεπόμενη πίστωση είναι μόλις 200.000 από τα 1.550.000 € που απαιτούνται συνολικά και που αναφέρονται στο δελτίο τύπου. Το πολύ σημαντικό έργο της διαπλάτυνσης της Εθνικής Οδού Χίου – Καρδαμύλων, βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της μελέτης. Άλλα, φαίνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί, ενώ δεν έχει ξεκινήσει ούτε η διαδικασία ανάθεσης για την εκτέλεση τους ( χλοοτάπητας  γηπέδου Καρδαμύλων, προϋπολογισμός: 380.000 € για 4 γήπεδα!, μονάδα επεξεργασίας λυμάτων κ.α. ). Η αποκατάσταση  του Πύργου  Πιτυούς έχει μελετηθεί πολλά χρόνια πριν ( επί Νομαρχίας Γ. Καλουτά ) και επιτέλους ολοκληρώθηκε τώρα. Γεγονός για το οποίο συγχαίρουμε την Ν. Α.
3. Σε καμία περίπτωση δεν παραγνωρίζεται η προσπάθεια, η καλή διάθεση και το παραγόμενο έργο των υπηρεσιών της Ν. Α. Χίου, με το προσωπικό των οποίων υπάρχει άριστη συνεργασία εδώ και πολλά χρόνια. Πρέπει όμως να αναγνωριστεί ότι τα έργα που υλοποιήθηκαν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στη Βόρεια Χίο  δεν  είναι τόσα, όσα και τα έργα που υλοποιήθηκαν στον υπόλοιπο Νομό και τα οποία πράγματι έχουν αλλάξει σημαντικά τη μορφή του.
 Με την παρούσα διαμαρτυρία μας, εκφράζουμε το κοινό αίσθημα των κατοίκων της Βόρειας Χίου, το αίσθημα της εγκατάλειψης το οποίο καλείται η Ν. Α. Χίου να απαλείψει. Η ισονομία και η ισότιμη αντιμετώπιση και μεταχείριση όλων των κατοίκων του Νομού χωρίς εξαιρέσεις πρέπει να αποτελεί πρώτιστο μέλημα και  βασικό καθήκον της.


Κύριε Λαμπρινούδη,
 
      Ο Δήμαρχος Καρδαμύλων και γνωρίζει πολύ καλά τα του Δήμου του και διεκδικεί προς κάθε κατεύθυνση για τον Δήμο του.
      Θα έπρεπε επομένως να τον βλέπετε σαν σύμμαχο της Ν. Α. Χίου τόσο για την από κοινού υλοποίηση των έργων όσο και για την διεκδίκηση πόρων από την κεντρική εξουσία.
          Δεν επιθυμούμε καμμία αντιπαράθεση με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου αλλά ακόμα πιο στενή συνεργασία εφαρμόζοντας το σοφό                 «η ισχύς εν τη ενώσει».
     
             Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
      &
          ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ
     
     
     

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλαιοφύτευση στην Αμανή, το πρώτο δενδρύλιο από τον Π. Λαμπρινούδη
Επόμενο άρθροΚινηματογραφική Λέσχη: ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ, 1/2