Αρχική Νέα Αθλητικά Δίκαιη μοιρασιά πισίνας κατά Ιωνικό

Δίκαιη μοιρασιά πισίνας κατά Ιωνικό

85

{fnc titlos}


 
Εξηγήσεις για το ωράριο λειτουργίας του Δημοτικού Ιωνικού Κολυμβητηρίου έδωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Δήμαρχος Αγίου Μηνά Διαμαντής Σκουλούδης, απαντώντας έτσι στις ενστάσεις και καταγγελίες του Αθλητικού Ομίλου Αιγαίου.
«Προσπαθήσαμε για την ισότιμη μεταχείρηση των σωματείων» σημείωσε ο κ. Σκουλούδης τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή οι προπονήσεις γίνονται κανονικά.
«Πράγματι είχαν ζητήσει από τον Αύγουστο τη σχετική τροποποίηση του ωραρίου ώστε να προπονούνται και οι αθλητές της τεχνικής κολύμβησης. Επειδή συνήθως το πρόγραμμα έχει ισχύ αρκετών χρόνων, μπορεί και πενταετία, συναποφασίσουμε με τα σωματεία να το αφήσουμε για μετά τις εκλογές ώστε με περισσότερη ηρεμία να καταλήξουμε. Το να δηλώνουν όμως ότι εξοστρακίστηκαν δεν ισχύει αφού πέρα των ωρών προπόνησης τους παραχωρούμε χώρο για αποθήκη και γραφεία κάτι που απαγορεύεται βάση κανονισμού», σημείωσε ο κ.Σκουλούδης.
Προς τιμή του πάντως αποδέχθηκε ότι αυτή η καθυστέρηση μπορεί να δημιούργησε πρόβλημα σε αθλητές που όντως μαθητές είχαν τις ώρες 3-5 μ.μ. καταρτίσει διαφορετικά το πρόγραμμά τους.
Παρόντες στη συνέντευξη ο διοικητικός υπάλληλος του Κολυμβητηρίου Δημήτρης Μπελέγρης και οι εκπρόσωποι των Ναυτικών Ομίλων Χίου και Θυμιανών, Αντώνης Σίμος και Γρηγόρης Σαμούρης αντίστοιχα.
Ο κ. Σίμος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τις διαμαρτυρίες του ΑΟΑ σημειώνοντας ότι ο ΝΟΧ είναι ριγμένος αφού από 6-8 μ.μ. που έκαναν προπόνηση τώρα πηγαίνουν 7-9 με αποτέλσμα παιδιά που μένουν στο Βροντάδο να φτάνουν και στις 11.00 το βράδυ σπίτι τους.
Ο έφορος του ΝΟΘ κ. Σαμούρης τόνισε πως δεν είναι σωστό να γίνονται συγκρίσεις μεταξύ τεχνικής και κλασσικής κολύμβησης επισημαίνοντας ότι αν στην πρώτη είναι 34 αθλητές στη δεύτερη είναι περί τα 400 παιδιά.
Εξάλλου ο κ. Μπελέγρης παρουσίασε έγγραφο της Κολυμβητικής Ομοπονδίας Ελλάδας που ορίζει το πρόγραμμα των διαδρομών βάση των επιδόσεων των αθλητών, όπου ο Ν.Ο. Θυμιανών δικαιούται στο σύνολο των δέκα διαδρομών του Κολυμβητηρίου 4, ο Ν.Ο. Χίου 3,5, ο Α.Ο. Αιγαίου 1,5 και η ΠΕΚΕΒ 1. Αρα και από αυτή την άποψη ο ΑΟΑ δεν θα έπρεπε να διμαρτύρεται που λαμβάνει 4 διαδρομές (αντί για 5 που είχε ζητήσει).
Ο κ. Σκουλούδης αναφέρθηκε αρχικά εκτενώς στις ιδιαιτερότητες του αθλήματος της τεχνικής κολύμβησης (που δεν είναι ολυμπιακό άθλημα) αφού χρησιμοποιούνται μονοπέδιλα και άλλος εξοπλισμός που δημιουργούν κυματισμό με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για πρόκληση ατυχημάτων, κάτι που δεν αποφεύχθηκε πέρυσι.
Για το λόγο αυτό εκτός από τις 4 διαδρομές που παραχωρούνται δεσμεύονται ακόμα δύο ώστε να μπορούν να κάνουν με ασφάλεια προπόνηση τα τμήματα των άλλων σωματείων.
Ο Διαμαντής Σκουλούδης είχε την ευκαιρία να διαβεβαίωσει επίσης ότι το Ιωνικό κολυμβητήριο και για τα προσεχή χρόνια θα λάβει τέτοιες επιχορηγήσεις από την Πολιτεία και είναι ενταγμένο σε σχετικά προγράμματα για συντήρηση και επισκευή έτσι ώστε δεν χρειάζεται να καταβάλλουν τέλος χρήσης τα σωματεία, άρα οι γονείς, για τη χρήση του Κολυμβητηρίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔυσμενή μετάθεση για Μερούση
Επόμενο άρθροΝησιωτικά επιμελητήρια, επόμενη συνάντηση στη Χίο