Αρχική Νέα Τοπικά Συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ στις 22/2/08

Συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ στις 22/2/08

8

 Συνεδρίασε την Παρασκευή 22/2/2008 η Νομαρχιακή Επιτροπή Β’ υπό τον Νομάρχη Χίου κ. Πολύδωρο Λαμπρινούδη.


Ανάμεσα σε άλλα, η Ν.Ε. Β’ ενέκρινε ομόφωνα τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο «Διαμόρφωση αυλείου χώρου Δημοτικού Σχολείου Νενήτων», το οποίο εκτελείται μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Δ. Ιωνίας. Το έργο έχει προϋπολογισμό 105.000 ευρώ, από τα οποία 25.000 ευρώ καταβάλει ο Δ. Ιωνίας και 80.000 ευρώ η Ν.Α. Χίου. Η μελέτη για το έργο εκπονήθηκε από το Δήμο Ιωνίας και εγκρίθηκε και θεωρήθηκε από τη Ν.Α. Χίου και περιλαμβάνει την κατασκευή ενιαίας αυλής στο δημοτικό σχολείο Νενήτων, η οποία σήμερα έχει δύο επίπεδα, καθώς και την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ, υπαίθριου σκακιού και ανοιχτού θεάτρου.


Επίσης, εγκρίθηκαν από τη Ν.Ε. Β’ η μελέτη, τα τεύχη δημοπράτησης και η δημοπράτηση του Έργου «Αποπεράτωση κατασκευής νέας εξωτερικής προβλήτας Λιμένος Ψαρών». Το έργο περιλαμβάνει την επέκταση της κεφαλής του προσήνεμου μώλου με παράλληλη διαπλάτυνσή της. Για την εξυπηρέτηση των πλοίων προβλέπεται η κατασκευή δύο κεκλιμένων ραμπών στη νότια και βόρεια πλευρά της κεφαλής του έργου. Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή δεξαμενής ύδατος για την εξασφάλιση των αναγκών πυρόσβεσης και παροχής πόσιμου ύδατος στις θέσεις εξυπηρέτησης των πλοίων και η ηλεκτροδότηση στις θέσεις πρόσδεσης.


Τέλος, η Επιτροπή ενέκρινε την επαναδημοπράτηση του έργου «Φωταγώγηση Νότιας πλευράς Λαγκάδας», το οποίο θα επαναδημοπρατηθεί στις 17/3. Το έργο περιλαμβάνει τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων σε όλο το μήκος του κρηπιδώματος στην περιοχή του Γλυφού και φωτισμό της πεζογέφυρας, με στόχο την αισθητική ανάδειξη της περιοχής.


Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α. Χίου 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑλέκος Γαϊτάνος: Αλάτι για το περιβάλλον!
Επόμενο άρθροΚινηματογραφική Λέσχη, 29/2: SICKO, από το βραβευμένο με όσκαρ σκηνοθέτη Μάϊκλ Μουρ