ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
Μ’αφορμή τα τεκταινόμενα στο υπό δημιουργία δημοτικού συμβουλίου νέων του δήμου Χίου έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Η νεολαία της Χίου έδωσε δια της αποχής της σαφές μήνυμα, ότι τέτοιοι θεσμοί δεν έχουν καμιά πολιτική βαρύτητα και αξία .
Η νεολαία της Χίου απέρριψε τους θεσμούς που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση , με σκοπό να ενσωματώσει τη νέα γενιά στα γρανάζια της καπιταλιστικής εξουσίας.
Η νεολαία της Χίου καταδίκασε τους υποστηρικτές του ευρωμονόδρομου (ΟΝΝΕΔ, Ν. ΠΑΣΟΚ, Ν. ΣΥΝ) οι οποίοι προσπάθησαν με τις δήθεν ανεξάρτητες υποψηφιότητες τους , να δημιουργήσουν το βήμα έκφρασης της.
Η νεολαία της Χίου έζησε και βίωσε, μέσα απ’τα τοπικά μέσα ενημέρωσης την αγρία διαπάλη των νεολαιών του δικομματισμού για να ελέγξουν το συμβούλιο.
Η ζωή επιβεβαίωσε τη σταθερή πολιτική της Κ.Ν.Ε. ενάντια στους θεσμούς της αστικής τάξης , που υποστηρίζονται και σε τοπικό επίπεδο από τα ανερχόμενα φιντάνια των νεολαιών ΟΝΝΕΔ, Ν. ΠΑΣΟΚ, Ν. ΣΥΝ.
Η νεολαία της Χίου βρίσκεται στα σχολεία , στους χώρους δουλειάς, τα πανεπιστήμια ,βιώνει την έλλειψη υποδομών στην παιδεία ,την υγειά, τον αθλητισμό ,νιώθει στο πετσί της τον εκβιασμό και την εκμετάλλευση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος , αφού τρέχει απ΄το σχολείο ,στην παραπαιδεία, βιώνει την ανασφάλιστη εργασία , τους μισθούς πείνας των 300-400 ? και τις σπουδές χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα.
Η Κ.Ν.Ε. καλεί τους νέους και τις νέες να δώσουν τη μάχη της ΖΩΗΣ μέσα απ’τα 5μελη-15μελη στα σχολεία, τα συνδικάτα στους χώρους εργασίας, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους κοινωνικούς και αθλητικούς φορείς ,για να χτίσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο αύριο , κόντρα στις επιλογές του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών.
Ν.Σ. ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
12/03/08







