Αρχική Νέα Τοπικά Κριτική ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ για πρόσληψη σε ΔΗΠΕΘΕ

Κριτική ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ για πρόσληψη σε ΔΗΠΕΘΕ

21

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου, (σ.σ. chiosnews.com : εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ) περί πρόσληψης, στη θέση τεχνικού του θεάτρου, συγγενικού προσώπου της κ. Μπαχά, Προέδρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Β. Αιγαίου, η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ σημειώνει τα εξής:
«Δεν εκπλήσσει διόλου η διάθεση ορισμένων, αν και κατέχουν θέσεις ευθύνης, να υπηρετούν προσωπικά συμφέροντα και επιδιώξεις, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την εξουσία τους.
Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ έχει, επανειλημμένα, αποδοκιμάσει τη λογική του «δούναι και λαβείν», συστατικό στοιχείο της συγκρότησης και ισχυρό συνδετικό κρίκο του συνδυασμού Βρουλή, ως μια από τις αιτίες σήψης της πολιτικής ζωής του τόπου.
Τις θέσεις αυτές στήριξε τόσο προεκλογικά, όσο και στα δημοτικά συμβούλια, καταψηφίζοντας τις έμμισθες θέσεις προέδρων και αντιπροέδρων των Νομικών Προσώπων. Σήμερα, που τα «γραμμάτια» οι «συμφωνίες» και οι κάθε λογής «απαιτήσεις» πετυχαίνουν την ικανοποίησή τους, η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ εκφράζει την αποστροφή της κοινωνίας.
Πόσο τυχαία, ακόμα, μπορεί να θεωρείται η εμμονή της διοίκησης των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου στην πρόσληψη νηπιαγωγών, αντί βρεφονηπιοκόμων;
Σε ποιο βαθμό η απόφαση αυτή σχετίζεται με την πρόσφατη αλλαγή του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας της ΔΑΕΧ, για την πρόσληψη μιας ακόμα νηπιαγωγού;
Ποιο συγγενικό πρόσωπο υποψηφίου δημοτικού συμβούλου, του συνδυασμού Βρουλή, έχει σειρά στη λίστα των εξυπηρετήσεων και των ανταλλαγμάτων;
Τέλος, σε ότι αφορά στη συμμετοχή της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ στο Δ.Σ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Β. Αιγαίου, υπενθυμίζουμε ότι από τη στιγμή που η δημοτική αρχή δεν θέλησε να λειτουργήσει δημοκρατικά, εξασφαλίζοντας την ισότιμη συμμετοχή μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης στη σύνθεσή του, τη μοναδική θέση που προβλέπει ο κανονισμός, για την μειοψηφία, έχει καταλάβει ο πρώην δήμαρχος κ. Μ. Μεννής.»


Χίος 21/3/08

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠόλο Α1 Ανδρών: νίκη στην Πάτρα για το ΝΟΧ
Επόμενο άρθροΣεραφείμ Φυντανίδης: Παιδεία, ο σεβασμός στο περιβάλλον