Αρχική Νέα Τοπικά «Λουκέτο» σε δήμους, σοβαρό πρόβλημα με παιδικούς σταθμούς

«Λουκέτο» σε δήμους, σοβαρό πρόβλημα με παιδικούς σταθμούς

8

 Αποφασισμένοι να προχωρήσουν ομόφωνα, σκεπτόμενοι την τοπική αυτοδιοίκηση και όχι το κόμμα τους, σε απεργιακές κινητοποιήσεις είναι οι Δήμαρχοι.
     Κατά τη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ και μετά την ενημέρωση που υπήρξε από τον Πρόεδρο- Δήμαρχο Ομηρούπολης Γιάννη Μαλαφή, το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησε με το αγωνιστικό πρόγραμμα της ΚΕΔΚΕ.
     Συγκεκριμένα ύστερα από το «όχι» του υπουργού Οικονομικών να αποδώσει στους ΟΤΑ τα οικονομικά η ΚΕΔΚΕ αποφάσισε να προχωρήσει:
     -Από 31 Μαρτίου διακοπή άσκησης κρατικών αρμοδιοτήτων από τους δήμους,
     – από 15 Απριλίου, κλείσιμο των δήμων και πορεία των αιρετών στη Βουλή και εν συνεχεία Έκτακτη Γενική Συνέλευση.
     Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι παιδικοί σταθμοί, δημοτικά στάδια, προγράμματα βοήθεια στο σπίτι, αντιπρόσωποι ΟΓΑ και ΕΛΓΑ κλπ. δεν θα παρέχουν υπηρεσίες!
     Ήδη, μετά την άκαρπη συνάντησή του με τον κ. Αλογοσκούφη στις 19 Μαρτίου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ (και δήμαρχος Αθηναίων) Νικήτας Κακλαμάνης έστειλε επιστολή προς τους δημάρχους όλης της χώρας, με την οποία τους καλεί να είναι σε «αγωνιστική ετοιμότητα». Να σημειωθεί ότι τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα στην αυτοδιοίκηση έχουν προκληθεί όχι μόνο από τη μη καταβολή των παρακρατηθέντων πόρων αλλά από την ίδια την εκτέλεση του προϋπολογισμού στον οποίο δεν ενεγράφησαν με σαφήνεια τα κονδύλια που θα εκταμιευτούν φέτος για τους ΟΤΑ.
     Αρνητική απάντηση στα οικονομικά τους αιτήματα έλαβαν και οι νομάρχες. Η ΕΝΑΕ έχει λάβει απόφαση για να κλείσουν τις νομαρχίες στις 7 Απριλίου.