Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις Βιβλιοπαρουσίαση από τον ΠΑΠΥΡΟ του βιβλίου “Φτερά από μετάξι”: Κάντε να μην...

Βιβλιοπαρουσίαση από τον ΠΑΠΥΡΟ του βιβλίου “Φτερά από μετάξι”: Κάντε να μην είναι ψέμα…

14

    Βιβλιοπαρουσίαση από τον ΠΑΠΥΡΟ
   Κάντε να μην είναι ψέμα…
   
   Θοδωρής Πυλιώτης
  
   Μας κόπηκαν τα… πόδια διαβάζοντας το κείμενο που δίνει στοιχεία για το νέο βιβλίο της Πασχαλίας Τραυλού, που θα παρουσιαστεί την Πρωταπριλιά στο χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου ΠΑΠΥΡΟΣ.
   Πρόκειται για το βιβλίο «Φτερά από μετάξι», εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, που την προσεχή Τρίτη στις 7.00 μ.μ. θα παρουσιαστεί από τη δημοσιογράφο Κλειώ Μαστοράκη, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι Αυγουστίνα Λυκουρίνα και Χριστιάνα Ρεοβύτσα.
   Ποιο είναι το στόρι του βιβλίου; Η ιστορία μιας νέας γυναίκας που για να κυκλοφορήσει χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι και που βγαίνοντας από το ασανσέρ «έμπαινε ο έρωτας μ’ ένα τσιγάρο αναμμένο στα χείλη».
   «…Φαρδύ στέρνο σ’ ένα κορμί λιγνό σαν μίσχος, ίδιο με χορευτή μπαλέτου, πουκάμισο λευκό, λινό, και δυο μάτια κάρβουνα, με βλέμμα που, όταν βυθίστηκε στη σμαραγδένια θάλασσα της ματιάς της, έκανε την κοπέλα να αναρριγήσει. Με κοίταξε σαν να είμαι ένα κορίτσι όπως όλα τα άλλα, σκεφτόταν, κι από εκείνη τη συνάντηση ένιωσε αυτό που χρόνια γύρευε έπειτα από το καταραμένο ατύχημα: να την κοιτάξει ένας άντρας απλώς ως γυναίκα, χωρίς ίχνος οίκτου στο βλέμμα του, και να κοιτάξει κι αυτή το μέλλον χωρίς να σκοντάφτει πάντα στο παρελθόν…».
   Έχοντας γίνει κυψέλη συναντήσεων πνευματικών ανθρώπων και «εραστών» του καλού βιβλίου το βιβλιοπωλείο του Γιώργου Μερούση καλείται να πρωτοπορήσει και να αλλάξει το χώρο που θα γίνει η εκδήλωση.
   Θα είναι σημαντικό να μπορούν να συμμετάσχουν και όσα άτομα με αναπηρίες δεν μπορούν να ανέβουν στο χώρο των εκδηλώσεων. Θα προτείνουμε όμως και κάτι ακόμα. Να ζητηθεί από άτομα που ζουν δίπλα μας και γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει αναπηρία και αναπηρικό αμαξίδιο. Ώστε να αποδώσουν από ψυχής τα κείμενα από τα «Φτερά από μετάξι».