Αρχική Νέα Τοπικά Πολίτες Ομηρούπολης: για τα συμβούλια νέων

Πολίτες Ομηρούπολης: για τα συμβούλια νέων

7

 

Με πρωτοφανή και απαράδεκτο τρόπο, η Δημοτική Αρχή Μαλαφή, επιχείρησε να επαναφέρει το θέμα της εκλογής Τοπικών Συμβουλίων Νέων, στο Δήμο Ομηρούπολης, μετά την αποτυχία της να συγκληθεί και να αποφασίσει σχετικά το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, που προσκλήθηκε για την 25η Μαρτίου.
Έτσι, στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, της 2/4/2008, οι  «Πολίτες Ομηρούπολης»  ζήτησαν να συζητηθεί, εκτός ημερησίας διάταξης, θέμα για την διοργάνωση εκδήλωσης συζήτησης με τους νέους για τα προβλήματα που τους απασχολούν και για το πώς βλέπουν εκείνοι τα θέματα του Δήμου. Αυτό έγινε γιατί έτσι βλέπαμε εμείς ότι μπορεί να επιτευχθεί μια πρώτη προσέγγιση αυτού του ευαίσθητου, αλλά πολύ  σημαντικού τμήματος της κοινωνίας μας. Η πρόταση μας, που σε πρώτη φάση έγινε αποδεκτή, ακόμα και από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρήθηκε από τον Δήμαρχο κ. Μαλαφή, σαν μια ευκαιρία να επαναφέρει τα σχέδια του για την προκήρυξη εκλογών και την ανάδειξη συμβουλίου, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να εκφράζει τη νεολαία μας, αφού, με τις περιοριστικές διατάξεις του νόμου, δικαιούνται να ψηφίσουν μόνο οι εγγεγραμένοι στο Μητρώο που αντιστοιχούν στο 5 % των νέων. Έτσι, τελείως πραξικοπηματικά, τόσο όσον αφορά τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, που ουσιαστικά συζητούσε διαφορετικό θέμα, όσο και σε σχέση με την ίδια την υπουργική απόφαση, που ρυθμίζει τα θέματα των εκλογών για την ανάδειξη των τοπικών συμβουλίων νέων, ο Δήμαρχος προώθησε για ψήφιση την πρόταση του για εκλογές, σε ημερομηνία που δεν προβλέπεται και χωρίς να έχει γίνει καμιά από τις ενέργειες που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Δυστυχώς, την πρόταση του ακολούθησαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του, ακόμα και οι νέοι σε ηλικία, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που αρχικά δήλωσε ότι συμφωνεί με την πρόταση μας. Η προχειρότητα της ενέργειας του Δημάρχου ήταν τέτοια, που ξέχασε ακόμα και να ορίσει τον Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής για τη διενέργεια των εκλογών, όπως όφειλε.
Όπως τονίσαμε και σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου, εμείς δεν θέλαμε σε καμιά περίπτωση να συμπράξουμε στην εκλογή Συμβουλίων Νέων με διακοσμητικό χαρακτήρα, αλλά στόχος μας είναι να ενεργοποιήσομε τη νέα γενιά, ώστε με την πραγματική συμμετοχή της, να δώσει νέες ιδέες και ώθηση στη διαχείριση του Δήμου μας. Πιστεύουμε ότι για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει ο Δήμος να προσεγγίσει τους νέους στη βάση των τεράστιων προβλημάτων, που η κρατική εξουσία με τους χειρισμούς της σε διάφορα θέματα έχει δημιουργήσει και όχι να ζητά από αυτούς, στα πλαίσια κάποιων νόμων και διατάξεων, να συμμετέχουν στα δημοτικά θέματα. Στόχος μας είναι η ενεργοποίηση της νέας γενιάς, δίνοντας της βήμα για να πει τις απόψεις της και να εκφραστεί και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να έλθει στο προσκήνιο, εφόσον το επιθυμεί και η φιλοσοφία μας είναι μακριά από τη φιλοσοφία που εκφράζει η Δημοτική Αρχή, που ουσιαστικά αποβλέπει στη χειραγώγηση της και στην ερήμην αντιπροσώπευση της, όπου είναι δυνατόν, σύμφωνα με το πνεύμα, αλλά κυρίως τον τρόπο εφαρμογής του Νόμου για τα Τοπικά Συμβούλια Νέων. Θέση μας είναι ότι αυτή η γενιά, με τα τεράστια προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, την ανεργία, την υποαπασχόληση, την επίσημη ή ανεπίσημη ανασφάλιστη εργασία, τη ρουσφετολογία των πολιτικών και πολλά άλλα προβλήματα, πρέπει να αντιμετωπιστεί και να στηριχτεί ουσιαστικά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση του Δήμου μας. 
Οι Πολίτες Ομηρόπουλης, για την προστασία του κύρους και της αξιοπρέπειας των νέων μας από τους άστοχους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής, θα κάνουμε αυτό που δηλώσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή θα προσφύγουμε με κάθε τρόπο, κατά της απόφασης, που είναι πέρα για πέρα μη νόμιμη.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜάρκος Κάβουρας: τα βιβλία είναι βιώματα και ερεθίσματα που έχουμε δεχτεί
Επόμενο άρθρο@νθότυπος: επίθεση κατά δημοσιογράφου, επιμέλεια Θ. Πυλιώτης (3/4/2008)