Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις @νθότυπος: επίθεση κατά δημοσιογράφου, επιμέλεια Θ. Πυλιώτης (3/4/2008)

@νθότυπος: επίθεση κατά δημοσιογράφου, επιμέλεια Θ. Πυλιώτης (3/4/2008)

34

       @νθότυπος
   του Θοδωρή Πυλιώτη

   
   «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καταγγέλλει και καταδικάζει την βάναυση, απρόκλητη και απαράδεκτη επίθεση που δέχθηκε από υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας, στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Μυτιλήνης, η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού «Αρχιπέλαγος» Μαρία Χατζηγεωργίου και ο εικονολήπτης που την συνόδευε σε ρεπορτάζ.
   Παράλληλα, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ ζητά την παρέμβαση, σήμερα κιόλας, κάθε αρμόδιας αρχής ώστε να διερευνηθεί σε βάθος το απαράδεκτο αυτό συμβάν και να καταλογισθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.
   Με νωπές ακόμα τις εικόνες της επίθεσης εις βάρος της συναδέλφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου, οι οποίες συγκλόνισαν το πανελλήνιο, και ενώ η συνάδελφος εξακολουθεί να δίνει την μεγάλη μάχη της αποκατάστασης της υγείας της, μια ακόμα αναίτια και βάναυση επίθεση σε βάρος συναδέλφου επαναφέρει το ζήτημα των συνθηκών υπό τις οποίες καλούνται να ασκήσουν το λειτούργημα τους οι δημοσιογράφοι. Αντιμέτωποι, πολλές φορές, με αυτοαναγορευόμενους «ράμπο» που θεωρούν ότι οι λειτουργοί της ενημέρωσης συνιστούν απειλή ή παράγοντες διασάλευσης της τάξης!
   Το απαράδεκτο συμβάν συνέβη στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Μυτιλήνης, την στιγμή που συγγενής ασθενούς παραχωρούσε συνέντευξη στην συνάδελφο Μαρία Χατζηγεωργίου. Μαινόμενος ο υπάλληλος της εταιρείας σεκιούριτι, μόλις αντελήφθη το γεγονός, εξαπέλυσε αρχικά φραστική επίθεση εναντίον της συναδέλφου και του εικονολήπτη, την απώθησε βίαια, υβρίζοντας της και εκδιώκοντας την από τον χώρο..».
   Αυτά τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΠΗΝ που καλεί τις εισαγγελικές αρχές της Μυτιλήνης να διερευνήσουν σε βάθος το περιστατικό και να παρέμβουν, προστατεύοντας τους δημοσιογράφους από ανοίκειες συμπεριφορές. Τις οποίες, μόλις στο πρόσφατο παρελθόν, με την περίπτωση της Αγγελικής Χατζηδημητρίου, ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας πλήρωσε με βαρύτατο τίμημα και οδυνηρά αποτελέσματα αλλά και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ελέγξει τους όρους ανάθεσης της ευθύνης φύλαξης του νοσοκομείου Μυτιλήνης στην συγκεκριμένη εταιρεία, αφ΄ης στιγμής εγείρονται ζητήματα για τον βαθμό εκπαίδευσης του προσωπικού της. 
  
   Φραστική επίθεση δέχτηκε από το διοικητή του νοσοκομείου Χίου Γιάννη Ξενάκη και ο συνάδελφος Γιώργος Παγούδης επειδή κατέγραφε καταγγελίες νεφροπαθών στο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.
   Ευτυχώς εδώ οι φύλακες της ιδιωτικής ασφάλειας είναι πιο προσεκτικοί…
      
    ΤΙΤΛΟΙ (2/4/2008)
   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ: Αεροδρόμιο «φιλέτο»
   ΑΛΗΘΕΙΑ: Προτιμάμε να πεθάνουμε
   Η ΠΡΟΟΔΟΣ: Αξονας «Αιγαίου»
   ΠΟΛΙΤΗΣ: Κι όμως είναι το Κάστρο μας
   ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ: Α. Κοτσακάς: Έχει διάθεση αλλά θέτει δυο ζητήματα αρχών και αρνείται
   Chiosnews.com: …Και όμως είναι κοινά τα επιχειρήματα Ακτοπλόων και νησιωτών!

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 3/4/2008