Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις @νθότυπος: Βόλτα στο διαδίκτυο, επιμέλεια Θ. Πυλιώτη, 11/4/2008

@νθότυπος: Βόλτα στο διαδίκτυο, επιμέλεια Θ. Πυλιώτη, 11/4/2008

18

  
   @νθότυπος
   Βόλτα στο διαδίκτυο
  
   Η δικτύωσή μας σε blocs και τοπικές ιστοσελίδες δεν έχει αποδώσει μέχρι σήμερα (περιμένουμε ειδήσεις σας στο mail της «Δ» (dimokratik@otenet.gr) αλλά σήμερα έχουμε δύο ενδιαφέρουσες ειδήσεις που αφορούν το διαδίκτυο (αλιεύσαμε στην Ελευθεροτυπία):
   –  «Τώρα το πλοίο έχει σαλπάρει» κι εσείς θέλετε να ξέρετε που ακριβώς βρίσκεται;.. Μπείτε στο http://syros-observer.aegean.gr/ais/ και παρακολουθήστε online και σε πραγματικό χρόνο που ακριβώς βρίσκεται το πλοίο που σας ενδιαφέρει. Έχετε τη δυνατότητα να εντοπίσετε σε ποιο σημείο ντου Αιγαίου πλέουν επιβατηγά, ταχύπλοα, φορτηγά, κότερα κλπ.
   – «Τη δυνατότητα δωρεάν ηλεκτρονικής αναζήτησης στις βιβλιοθήκες των τεσσάρων φορέων (γενικές γραμματείες Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Ινστιτούτο Οπτικοαουστικών Μέσων, ΕΣΗΕΑ και ΕΣΗΕΜΘ) θα έχουν οι χρήστες του Διαδικτύου με την ολοκλήρωση του έργου «Δημιουργία ηλεκτρονικών βιβλιοθηκών του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας». Η πρόσβαση θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του κάθε φορέα ή στη www.presslibraries.gr».
   
    ΤΙΤΛΟΙ (10/4/2008)
   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ: Είμαστε ακόμα στην αρχή!
   ΑΛΗΘΕΙΑ: Σκουπιδομαζέματα νεροσκορπίσματα
   Η ΠΡΟΟΔΟΣ: Όταν το Δημοτικό όφελος βαφτίζεται «κέρδος»
   ΠΟΛΙΤΗΣ: Μετεξεταστέοι σε θέματα περιβάλλοντος
   ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ: Η «μοναξιά» του Νομάρχη και ο τοπικός τύπος
  
   ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ
   ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ…
   «Ο Ισίδωρος –Αμέντας- είναι φοιτητής στη Θεσσαλονίκη το 1984, όπου μαζί με άλλους σπουδαστές της Κτηνιατρικής, οι οποίοι είχαν καλλιτεχνική φλέβα, έχουν δημιουργήσει μια μουσική κομπανία… Ανάμεσα στα καταστήματα που επισκέπτονταν, σύχναζαν στο ιστορικό μαγαζί «Δόμνα» στα Κάστρα της Θεσσαλονίκης, το οποίο φιλοξενούσε τότε όλο το διάσημο καλλιτεχνικό κόσμο».
   (Η ιστορία της διπλανής πόρτας, του Άγγελου Μελέκου- ΠΟΛΙΤΗΣ)
  
   «Ταμπουρωμένοι και οι δύο ξέμπαρκοι μέσα στο ζεστό αυτοκίνητο παρακολουθούσαμε τη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Οι κάτασπροι αφροί της έμοιαζαν με άσπρες πινελιές πάνω σ’ ένα απερίγραπτο μοναδικό σε ομορφιά πίνακα που μόνο ένα θεϊκό χέρι μπορεί να ζωγραφίσει. Ξέμπαρκοι για πολλά χρόνια κι οι δυο μας, αναπολούσαμε, τα περασμένα, τα παλιά».
   (Οι δύο ξέμπαρκοι, του Στέλιου Τάτση- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ)