Αρχική Νέα Τοπικά ΝΑΣ: διαμαρτυρία για τη σύσκεψη για τα στερεά απόβλητα

ΝΑΣ: διαμαρτυρία για τη σύσκεψη για τα στερεά απόβλητα

9

 
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ                                          ΧΙΟΣ   12-3-2007
         ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


                                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 8-4-2008 στην Ν.Α. Χίου με ευθύνη του Αντινομάρχη  κ.   Στ.Φαρατζή  με θέμα την διαχείριση των στερεών αποβλήτων στο Νομό μας, ανέδειξε για μια ακόμα φορά την έλλειψη διαφάνειας στην λειτουργία  της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης , αφού η παράταξη μας ( ΝΑΣ) δεν κληθήκαμε ποτέ να εκφράσουμε τη γνώμη μας αφού  η Ν.Α.  Χίου συγκάλεσε κλειστή σύσκεψη  για ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που έχει σχέση με την προστασία της υγείας των πολιτών.
   Η διαδικασία αυτή δείχνει  το λιγότερο  έλλειψη σεβασμού  και δημοκρατικής ευαισθησίας σε όσους μας τίμησαν με την μη την ψήφο τους, για να μπορούμε να εκφράζουμε τη γνώμη τους και να είμαστε παρόντες  στην προώθηση των οξυμμένων προβλημάτων του  τόπου μας.
  Οι πολιτικά υπεύθυνοι που εδώ και δεκαετίες ποτίζουν τον Χιώτικο Λαό με ακατάλληλο πόσιμο  νερό , εξ αιτίας της τοποθέτησης του σκουπιδότοπου πάνω από την λεκάνη του Κορακάρη, ήθελαν  να αποκρύψουν τις ευθύνες τους.
    Η  ΝΑΣ  έχει πάρει ξεκάθαρη θέση :
.  Να απομακρυνθεί άμεσα ο σκουπιδότοπος και να επισπευσθούν οι εργασίες λειτουργίας των νέων ΧΥΤΑ, και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να περιορισθεί η καταστροφή της περιοχής .
 .  Να δημιουργηθεί σύγχρονος  σταθμός μεταφόρτωσης, αφού  ληφθούν  υπ’όψη όλες οι σύγχρονες προδιαγραφές για την λειτουργία του (διαχωρισμός, κάδοι ανακύκλωσης κλπ)
   . Να δημιουργηθεί Δημόσιος  Φορέας  Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΝΠΔΔ).
   . Να μη παραχωρηθεί κάμπια δραστηριότητα  αποκομιδής – διαχείρισης των απορριμμάτων  σε ιδιωτικές εταιρείες με οποιοδήποτε τρόπο ( εκχώρηση,  ΣΔΙΤ κλπ),
  
    .


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠοδόσφαιρο Β΄τοπική: αποτελέσματα- βαθμολογία 13/4
Επόμενο άρθρο@νθότυπος: Το φρικτό μοντέλο που αναπτύσσεται…, επιμέλεια Θ. Πυλιώτη, 15/4/2008